witam mam pytanie puka mikierownica przy delikatnych skretach lewo prawo wymienilem kocowki drazkow i drazek lewy gdize bylo wyraznie czuc to pukanie ale nic to nei dalo puka dalej kolega mi powiedzial ze mozna to zredukowac sruba na maglownicy ? ale ja nei mam luzu wyczowalnego jak np. mialem w mk2 ze ruch lewo prawo to bylo najpierw z 1 lub 1,5 cm luzu dopiero ruzaly sie kola tutaj wszystko jest "sztywno" delikatny ruch kierownica przenosi sie na kola tylk oslychac to pukanie i przy zapalonym aucie tez , podczas jazdy jest tez wyczowalne to sam delikatne pukanie i teraz pytanie czy ta sruba mozna zredukowac to pukanie ?
mam przekladnei usa czyli xtr-trw jesli da sie to czy trzeba wkrecic ta srube czy wykrecic ? jak bardzo trzeba tow krecic ? czy nei mozna w ten sposob czegos uszkodzic ?
sruba regulacyjna maglownicy ze ze wspomaganiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
miałem kiedys podobna historie w scirocco, wkręcanie itd nic nie dawało, okazało sie ze byl wyrobiony ten plastik ktory poprzez sprzęzynkę dociskał wałek w maglownicy, wymieniłem sam ten plastik i pomogło:) mozliwe ze jak wkręcisz bardziej tą śrubę to cos pomoze ale wszystko z wyczuciem wiec nie przesadz:) pozdro