Mam drugi problem....(po spalaniu oleju)...jest to przeływomierz....w srodku niego jest jakby wskazówka która jeździ po graficie....lecz tego grafitu juz prawie nie ma....co się dzieje jak nie działa on poprawnie???
Dzieks....
Przepływomierz Powietrza......
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie wiem czy w twoim silniku wystepuje przeplywomierz. Jak jest walniety przeplywomierz, samochod slabo przyspiesza, przyspiesza nie rowno, tak jest przynajmniej w dieslu, w bezynce nie wiem ale ja chyba tez mam problem z przepływka, zerknij na moj temat
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=239360
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=239360
działa on podobnie jak potencjometr, jeżeli nie działo on prawidłowo to zachwiana jest mieszanka paliwowo powietrzna, im większe wychylenie tej "wskazówki"(duża ilość zasysanego powietrza) tym większa ilość paliwa -- to tak na chłopski rozumCristiano1947 pisze:w srodku niego jest jakby wskazówka która jeździ po graficie....
Ostatnio zmieniony wt maja 12, 2009 20:31 przez misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
...
- Paweł Marek
- V.I.P.
pewien jesteś? Moęz sprawdzisz go omomierzem. W moim aucie o przebegu 300 tysięcy potencjometr jest nienaruszony praktycznie, to jaki przebieg ma twoje auto w takim razie?Cristiano1947 pisze:.lecz tego grafitu juz prawie nie ma
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie można innego, ale i tak masz szczęście bo do NZ sa w miarę tanie na allegro. Weź lepiej woltomierz, odchyle gymę z wtyczki przepływki i mierz napięcie na kablu "sygnałowym" przpływki (przy włączonym zapłonie). Drugi kabel miernika do masy. Który to kabel nie pamiętam ale znajdziesz drgą prób i błędow. Na tym kablu w miarę jak otwierasz palcem klapkę przepływki ma rosnąć napęcie od ok. 0.24V na zamkniętej aż do 4.5 lub 5V. Musi rosnąć płynnie, bez skoków. Jeśli tak się dzieje to potencpmetr jeszcze dobry.Cristiano1947 pisze:Czy można inny??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.