Problem ze światłami stop w golfie 3.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze światłami stop w golfie 3.
Witam,
Nagle przestały mi działać oba światła stopu w golfie 3. Wszystkie pozostałe światła działaja poprawnie. Co posprawdzać, aby znaleźć przyczynę.
Żarówki ok. Jak patrzyłem na skrzynke z bezpiecznikami to wszystkie wyglądały ok.
z góry dzięki za pomoc
pozdr
Nagle przestały mi działać oba światła stopu w golfie 3. Wszystkie pozostałe światła działaja poprawnie. Co posprawdzać, aby znaleźć przyczynę.
Żarówki ok. Jak patrzyłem na skrzynke z bezpiecznikami to wszystkie wyglądały ok.
z góry dzięki za pomoc
pozdr
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2009 22:30 przez krzysiekp, łącznie zmieniany 1 raz.
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- morfeusz86r
- Forum Master
- ziolo115
- Ma gadane
- Kontakt:
dokładnie tak. nad pedałem hamulca znajduje sie prosty w budowie pstryczek do którego podłączona jest kostka z dwoma przewodami. a cały pstryczek w budowie wygląda tak ze jest to obudowa w której pracuje bolczyk podparty sprężynka i styk metalowy który w momencie naciśnięcia pedału zwiera ze soba dwie blaszki. zeby wyjąc ten pstryczek wystarczy go przekręcic o 90 stopni .
no właśnie to wina tego pstryczka pod pedałem
jak go pociągne to działa stop, ale po pierwszym uzyciu pedała hamulaca znów to samo
cos nie mogłem go wymontować
czy wystarczy tylko przekręcić? jak tak to w która stronę bo nie chce go połamac
no i czy wymieniac go czy da rady zreanimować
wieczorem po ubraniu w robocze ciuchy zerkne tam głębiej
pozdr
jak go pociągne to działa stop, ale po pierwszym uzyciu pedała hamulaca znów to samo
cos nie mogłem go wymontować
czy wystarczy tylko przekręcić? jak tak to w która stronę bo nie chce go połamac
no i czy wymieniac go czy da rady zreanimować
wieczorem po ubraniu w robocze ciuchy zerkne tam głębiej
pozdr
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
nie wiem czy to jest problem włozenia bo jak tego ruchomego bolca ruszam to działa stop tylko jak pedał mu dołozy to przestajeroburex pisze:wystarczy poprawnie włożyć i będzie ok
jak sprawdzałem tego bolca to przy ciągnieciu go cos tam przeskakuje w srodku i on sie bardzie wyciąga
jak go wcisnę to tez coś zazgrzyta i bardziej sie chowa
pozdr
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
że czujnik to wiem tylko pisałem, że problemu nie rozwiarze jego wyciągnięcie i ponowne włożenie a wymiana (koszt ok. 20zł)noomercy pisze:mi sie wydaje ze ten czujnik - bo jak to nazwac - ma wine, po prostu moze sie wyrobil, ja mialem odwrotnie mi sie stale swiecily i okazalo sie ze ten teleskopik w srodku nie wskakiwal nalezycie po puszczeniu pedalu co powodowalo ze blaszki sie stale dotykaly, to chyba nie jest droga rzecz
Tylko jak go wyciągnąć po próbowałem go przekręcić i nic?
muszę tam głębiej zanurkować (a to nie jest proste) żeby zobaczyć jak dokładnie jest tam zamontowany
pozdr
krzysiekp
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
Golf III GTI TDI 20Jahre
Golf IV Kombi ASZ 130KM
Wrocław
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wyjmuje się obracając w prawo o 90° (ćwierć obrotu).
Montuje tak: wyciągamy całkowicie trzpień; mając mocno naciśnięty pedał hamulca, montujemy włącznik z wyciągniętym poprzednio trzpieniem, przekręcając w lewo; puszczamy pedał hamulca - wyłącznik sam ma się nastawić. Podłączamy wtyczkę elektryczną i miałoby być gotowe.
Montuje tak: wyciągamy całkowicie trzpień; mając mocno naciśnięty pedał hamulca, montujemy włącznik z wyciągniętym poprzednio trzpieniem, przekręcając w lewo; puszczamy pedał hamulca - wyłącznik sam ma się nastawić. Podłączamy wtyczkę elektryczną i miałoby być gotowe.