podszybie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
podszybie
Podczas wymiany filtra kabinowego pękło mi podszybie (tzn. ten plastyk które się wyjmuje żeby wymienić filtr i ten który jest na stałe). Czy żeby go wymienić wystarczy kupić podszybie (takie jak w tej aukcji http://www.allegro.pl/item623326903_vw_ ... zybie.html ) i je zamontować czy trzeba rozebrać pół samochodu?
Ostatnio zmieniony ndz sie 16, 2009 19:24 przez BARTEK329, łącznie zmieniany 1 raz.
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Ja bym nie zmieniał - wycinaj paseczek materiału, do sklepu kropelkę kupić i po wyjęciu podszybia, skleić je od spodu kładąc ten paseczek materiału na łączeniu. Najczęściej podszybie w MK4 pęka samo od rogów masaki. Chyba że jesteś dokładny i lubisz ideal - to bym skleił jw, kupił 3 puszki - podkład do plastiku, lakier czarny i lakier bezbarwny i bym całość po sklejeniu przemalował - no i git! Tak ęde u siebie robił bo mi właśnie robi popękały. AAaaa - ja tam używam suszarki żeby szybciej schło - całe malowanie tego to jakieś 30 min pewnie zajmie. Jestem ciekawy efektu więc w przyszłym tygodniu zaczynam!
Ostatnio zmieniony czw maja 14, 2009 00:42 przez fleshu, łącznie zmieniany 2 razy.