A ja na tej aukcji wyczytałem - Na życzenie instrukcja montażu do konkretnego modelu - gratis! (*)
* Posiadamy opisy montażowe do większości samochodów, po zalicytowaniu prosimy podać markę oraz model samochodu. Schemat zostanie dołączony do paczki bądź wysłany emailem.
Syrenka idzie do komory silnika - polecam dokręcić gdzieś nad serwem.
Stacyjka alarmu do środka pod dechę - najlepiej przypiąć plastikowymi opaskami zaciskowymi - żeby nie dzwoniła gdzieś.
Ja się podłączyłem w nogach kierowcy - pod plastikiem, na którym jest dźwignia otwierania maski, masz wtyczkę od instalacji drzwi kierowcy. A jak ktoś się lepiej zna to się podepnie pod moduł komfortu.
Jak chcesz się sam pobawić to możemy jakąś instrukcję zrobić - bo wielo osób ma z tym problemy. Jak sam się decydujesz na robotę to załatw sobie: lutownice, cyne, kwas solny(3zł za litr w sklepie) i jakiś miernik mały. To wszystko wystarczy żeby to podłączyć - ale ma być lutowane - bo będziesz miał potem ciągłe problemy z alarmem jak to poskręcasz na taśmę klejącą. Podpowiadam że część okablowania znam.
[ Dodano: 11 Maj 2009 17:39 ]
Właśnie - tylko jednej rzeczy nie rozumiem - po co siłowniki brałeś??? Przecie chyba centralny elektryczny tam masz.