wymiana silentblockow w mk4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

drwal
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

wymiana silentblockow w mk4

Post autor: drwal » śr sty 11, 2006 23:36

witam, od miesiaca jestem posiadaczem golfika 4 1,9tdi. pomimo ze autko jest w miare mlode 2002r ma juz dosc solidny przebieg 140 000 km. no i okazalo sie ze ma wywalone silentblocki pionowe i gumy stabilizatora z przodu i silentblocki z tylu. silentblocki juz nabylem lemfordera, gumy stabilizatora kupuje oryginaly.
i teraz sedno sprawy. czy przednie silentblocki podobnie jak w mk3 montuje sie wycieciem do tylu (tzn do wnetrza auta). noi oczywiscie czy nie ma przy wymianie w/w elementow jakis niespodzienk. dostepne posty na forum przejrzalem i znalazlem tyko o mk2 i mk3
z gory dzieki za odp
pozdr
ps chcialem sie schytrzyc i obejrzec ksiazke obslugi w empiku ale niestety nie maja ;)

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » czw sty 12, 2006 01:31

na wachaczu masz punk a na siemerblocku masz strzalke noi strzalka na punk i jest ok

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ksionc » czw sty 12, 2006 02:06

drwal pisze:ps chcialem sie schytrzyc i obejrzec ksiazke obslugi w empiku ale niestety nie maja
przed chwila zajrzałem do poradnika uzytkownika golf IV/bora i nie znalazłem tam informacji na temat wymiany elementów o ktorych była mowa.

Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn

drwal
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: drwal » czw sty 12, 2006 16:58

wielkie dzieki
ad ksionc
wydaje mi sie ze musi byc w dziale z zawiesz przednim i tylnym z tym ze moze to byc pod nazwa wymiana tuleji metalowo-gumowych, jakbys mogl jeszce raz zobaczyc i np zdjecie w/w str wrzucic to bede b. dzwieczny
pozdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”