wymiana uszczelniaczy zaworów - cos nie tak
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziś zmienilem swiece na nowe i jak wykrecilem stare to jedna byla cala czarna... Odpalilem silnik na nowych swiecach i dalej pracuje nierowno (chociaz jakby nieco lepiej niz wczesniej). Tak jak doradzil roman58 sciagnolem przewod z swiecy (tej czarnej) podczas pracy silnika i silnik nie zareagowal. Teraz moje podejrzenie pada na kabel zaplonowy... ew kopulke.
Anbark
Radosław
Radosław
Dzis podlaczylem swiece pod kabelek co do ktorego mam podejrzenia o niedzialanie i jakas iskra jest...moze za slaba? zmierzylem rezystancje pomiedzy koncem a poczatkiem i jest ok 6kohm (miernik za 15pln).
Anbark
Radosław
Radosław
Witam, kabel przelozylem i wyglada mi to na uszkodzony kabel... ale wczoraj troche kombinowalem z zaplonem (przestawilem go eksperymentalnie) i silnik mocno sie zagrzal i czuc bylo benzyne ... Czytalem na forum ze mimo zle ustawionego zaplonu silnik powinien pracowac. Łatwo jest zgiąć zawór? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... y+zap%B3on
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 10:55 przez rade, łącznie zmieniany 2 razy.
Anbark
Radosław
Radosław
-
- Ma gadane
- Kontakt:
kolego a sprawdz czy masz dobrze pozakładame kable wysokiego napiecia moze zamioeniłes dwa ze soba i poprostu teraz masz problem. jestes pewiem na 200% to sprawdz jeszcze raz . moze kabel jak sciagałes ze swiecy sie naderwałi teraz kuleje na jeden cylinder.zamien go na jakis inny sprawdz reakcje .jesli dalej bedzie zle to sprawdz kompresje
kable WN zmienilem .... i dalej lipa, mechanik nie mial czasu zeby zajrzec, wogole nie pracuje przy niskich obrotach, zeby go odpalic musze gazu dodawac i to z trudem pali, ni i sie grzeje... moze faktycznie zawor zgiety jest?
Pobawilem sie dzis zaplonem... wymontowalem calkiem i krecilem nim iskra pojawiala sie po kolei ale nie za kazdym razem... moze czujnik w kopulce zdechl ? No i zauwazylem ze guma idaca od odmy jest rozwalona - moze to przez nia auto swiruje ?
Pobawilem sie dzis zaplonem... wymontowalem calkiem i krecilem nim iskra pojawiala sie po kolei ale nie za kazdym razem... moze czujnik w kopulce zdechl ? No i zauwazylem ze guma idaca od odmy jest rozwalona - moze to przez nia auto swiruje ?
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 21:09 przez rade, łącznie zmieniany 1 raz.
Anbark
Radosław
Radosław
Postanowilem oddac auto w rece znajomego mechanika - raptem 100km
w polowie drogi auto zgaslo i nie chce odpalic. Przed wyjazdem uzupelnilem olej... ale po 10km na malych obrotach zaczela mrugac kontrolka - czyli olej sie mocno zagrzal.
Sprawdzilem iske - jest, paliwo - jest, olej - jest. Zdjolem walek rozrzadu zeby sprawdzic gumki na zaworach i wszystkie sa na swoim miejscu. Teraz moje podejrzenia skierowane sa na zapieczone pierscienie... ale wg mnie mimo zapieczonych pierscieni powinien odpalic. Zauwazylem rowniez ze monowtryskiem mozna ruszac na boki, ale czy to powod moich klopotow ??
w polowie drogi auto zgaslo i nie chce odpalic. Przed wyjazdem uzupelnilem olej... ale po 10km na malych obrotach zaczela mrugac kontrolka - czyli olej sie mocno zagrzal.
Sprawdzilem iske - jest, paliwo - jest, olej - jest. Zdjolem walek rozrzadu zeby sprawdzic gumki na zaworach i wszystkie sa na swoim miejscu. Teraz moje podejrzenia skierowane sa na zapieczone pierscienie... ale wg mnie mimo zapieczonych pierscieni powinien odpalic. Zauwazylem rowniez ze monowtryskiem mozna ruszac na boki, ale czy to powod moich klopotow ??
Anbark
Radosław
Radosław