Nie działajacy licznik przebiegu kilometrów, jak to naprawic

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Nie działajacy licznik przebiegu kilometrów, jak to naprawic

Post autor: chmurapawel » ndz maja 10, 2009 21:21

Witam! Czy ktoś wie jak naprawic nie działajacy kicznik przebiegu kilometrów, nie działa od całkowitego przebiegu jak i przebiegu dziennego. Prosze o pomoc

graba_vw
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: graba_vw » ndz maja 10, 2009 21:54

miałem taki sam problem i próbowałem to naprawić ale się nie udało... być może jest na to jakiś sposób ale ja kupiłem używany za 50 zł i wymieniłem także to chyba nieduży koszt.... pozdrawiam

Awatar użytkownika
k3fir
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: k3fir » ndz maja 10, 2009 23:41

chmurapawel, linka obraca bialy slimak, a on zielona zebatke, zebatka obraca sie zraz z prentem na ktorym sa osadzone kolka z cyframi

Obrazek

i na koncu prenta jest szara zebatka

Obrazek

ona powinna sie obracac wraz z zielona a kolka z cyframia sa luzne.
u ciebie wyrobila sie ta szara zebatka na osce, mozna licznik rozebrac i koniec oski np kombinerkami scisnac. Troche jest zabawy z rozebraniem i ponownym zlozeniem kolek z cyframi, probowalem to naprawiac ale nie wyszlo i uszkodzilem licznik ;) poza tym to po jakims czasie znow moze sie wyrobic i kupilem sam predkosciomierz za 10 zl :)

thoudi78
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: thoudi78 » ndz maja 10, 2009 23:49

zciągasz szare kółko z ośki robisz wiksze fazki w otworze i przy składaniu kapkę kleju moze być cyjanopan,tylko zeby ci się nic więcej nie pokleiło.
i licznik będzie chodził

Awatar użytkownika
chmurapawel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: chmurapawel » pn maja 11, 2009 19:35

dzieki za porady, bede to robil u znajomego mechanika, to razem moze cos zdzialamy, dzieki za foto, teraz wiem jak to wyglada, jak zrobie to sie odezwe :D

[ Dodano: 19 Maj 2009 16:15 ]
Juz rozebrałem licznik i faktycznie drucik sie nie obraca razem z trybikiem, wbilem go głebiej i zalalem super glue. Smiga jak nowy. Dzieki chłopaki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”