zegary

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

juniorwwa
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: juniorwwa » wt sty 10, 2006 00:22

Tomasz Żaguń pisze:No a ja myślę że po to aby międzyinnymi wsazówka się skalowała.Pozdrawiam
No tak ale tylko w przypadku gdy cyferblat zaczyna się od 0 km/h a nie jak w moim od 20km/h.....

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt sty 10, 2006 00:49

No tak ale jak ruszasz to wskazówka nierusza od razu tylko wtedy gdy przekroczysz 20 mam rację ?

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » wt sty 10, 2006 09:28

Wskazówka swobodnie opada do punktu w którym jest słupek, moim zdaniem służy to temu, że jeśli z biegiem czasu zmienią się parametry silniczka sterującego wskazówką to nie opadnie niżej. Wczoraj sprawdziłęm wyskalowanie kolejnego licznika i metoda którą podałem również się sprawdziła.

juniorwwa
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: juniorwwa » wt sty 10, 2006 13:34

rydzu pisze:Możesz też spróbować zastosować taka metodę: wskazówka prędkościomierza i obrotomierza wychyla się maksymalnie do położenia 180 stopni (dokładnie w dół) w tym położeniu wskazówka powinna znaleźć się przy zakładaniu, jak ją puścisz to wróci do poożenia startowego i oprze się na słupku. Ja tak robiłem juz w kilku licznikach z MK III i działą. Zresztą sprawdziąłem jak wymontowałem oryginalny licznik i tak włąśnie było, potem to tylko kwestia ustawienie tego jak było na początku
No tak ale obrotomierz działa ok a co do prędkościomierza jeżeli rozumiem to mam ściągnąć wskazówke i założyć jak będzie na saym dole pionowo i wtedy założyć spowrotem i przełożyć przez stopke?? dzięki za odpowiedz

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » wt sty 10, 2006 14:23

NIE- wskazówka ma być na środku (na dole) w momencie maksymalnego wychylenia!!!

Bierzesz wskazówkę od prękościomierza i wkładasz ją delikatnie na iglicę, przesuwasz palcem po skali aż do momentu wyczucia oporu. Miejsce w któym stanie wskazówka powinno być dokładnie na "godzinie 6" jeśłi wypada gdzieś indziej przestawiasz wskazówkę o różnicę w jedną lub druga stronę i znowu sprawdzasz.

Teraz chyba opisałem to czytelniej :-)

juniorwwa
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: juniorwwa » wt sty 10, 2006 18:37

rydzu pisze:NIE- wskazówka ma być na środku (na dole) w momencie maksymalnego wychylenia!!!

Bierzesz wskazówkę od prękościomierza i wkładasz ją delikatnie na iglicę, przesuwasz palcem po skali aż do momentu wyczucia oporu. Miejsce w któym stanie wskazówka powinno być dokładnie na "godzinie 6" jeśłi wypada gdzieś indziej przestawiasz wskazówkę o różnicę w jedną lub druga stronę i znowu sprawdzasz.

Teraz chyba opisałem to czytelniej :-)
ok rydzu dzięki wielkie działa dostałes plusik i mam pytanko jak z tymi nawiewami podswietleniem masz jeszcze na sprzedaż bo u mnie moje patenty się nie sprawdzaja pozdrawiam

[ Dodano: Wto Sty 10, 2006 23:57 ]
Rydzu jesteś z poznania tak to może jakoś się spotkamy i odkupie od Ciebie to podświetlenie nawiewów???

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » śr sty 11, 2006 12:38

Nie ma problemu, zestawy jeszcze mam. Jak jesteś z Poznania to bez problemu możemy się spotkać i wymienić doświadczeniami.

Jak znajdę chwilę czasu to może nawet pomoge ci przy montażu :-)

juniorwwa
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: juniorwwa » śr sty 11, 2006 19:16

rydzu pisze:Nie ma problemu, zestawy jeszcze mam. Jak jesteś z Poznania to bez problemu możemy się spotkać i wymienić doświadczeniami.

Jak znajdę chwilę czasu to może nawet pomoge ci przy montażu :-)
dzięki ja mieszkam naratajach na lecha więc jak by coś to mozemy się jakoś umówić z góry dzięki...... :food:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”