kontrolka od AIRBAG
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kojot1985
- Ma gadane
- Kontakt:
kontrolka od AIRBAG
Witam mam takie pytanie dlaczego świeci mi kontrolka od poduszek powietrznych.
Kiedyś się nie świeciła , robiłem z car audio i teraz się świeci
POMOCY
Kiedyś się nie świeciła , robiłem z car audio i teraz się świeci
POMOCY
Re: kontrolka od AIRBAG
Opcje są dwie - albo masz przerwę gdzieś albo miałeś ją tylko chwilowo - przerwę na kablach do zapalnika poduszek. Pewnie robiłeś wszystko przy podłączonym akumulatorze.kojot1985 pisze: Kiedyś się nie świeciła , robiłem z car audio i teraz się świeci
Rozwiązanie na poczekaniu, jeśli to chwilowa przerwa- podłącz pod VAG i skasuj błąd.
Jeśli okaże się ze problem nie ustąpi znaczy ze gdzieś masz za duży opór. Czeka Cię poprawianie kostek od poduszek, i znowu VAG. Sugeruję poprawiać to na odłaczonym akumulatorze gdyż raz widziałem wystrzał poduchy i wierz mi lub nie ale nie chciał byś się z nią spotkać
Ostatnio zmieniony sob maja 09, 2009 21:52 przez jez, łącznie zmieniany 1 raz.
chmielowi strzeliłaraz widziałem wystrzał poduchy i wierz mi lub nie ale nie chciał byś się z nią spotkać
mogles wtyczki poruszyc gdzies, w razie czego jak nie bedziesz mogl zgasic normalnymi sposobami to po prostu wyjmij ja (kontrolkę) i odłącz
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
bo tak wlasnie bedzieboje się że jak będzie świecić się kontrolka w razie crashu nie wystrzelą mi poduchy
nie ma czegos takiego, centralka uładu airbagów jest za tunelem z przodu, pomacasz reką na maxa na prawo od pedałów i ja znajdziesz, innych "czujnikow" w golfie mk3 nie masłyszałem o tym czujniku po siedzeniem
Nocne Mary Squad
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Sterownik jak to sterownik - szukał bym raczej na kostkach przy poduchach, zwykle takie niespodzianki robią się pod kierownica ale nie wiem jak głęboko grzebałeśkojot1985 pisze:dokładnie mi powiedz jak to wygląda i gdzie to dokładnie jest
A co do wystrzału jeśli miałeś chwilowa przerwę tylko to nie będzie problemu. świecąca kontrolka nie wyklucza od razu możliwości wystrzału. Co nie znaczy że nie warto by sie temu przyjrzeć dla własnego bezpieczeństwa.
schemat
[ Dodano: Sob Maj 09, 2009 23:15 ]
zdjecia http://www.vwgolf-info.nl/fotos/airbags/index.html
Nocne Mary Squad