Sprzęgło szumi, a wsteczny charczy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło szumi, a wsteczny charczy.
Witam. Mam problem jak w temacie. Po zwolnieniu dźwigni nożnej sprzęgła, daje się usłyszeć szum, który przebija się przez dźwięk pracującego silnika na wolnych obrotach. Drugi problem, na wstecznym biegu coś dosłownie charczy i można odczuć lekkie szarpanie, dosłownie dzisiaj zaczęło mi się to dziać. Jazda na wstecznym biegu jest tylko możliwa na wciśniętym sprzęgle do połowy, całkowite zwolnienie sprzęgła powoduje wyżej napisane objawy. Pomocy!!! Co się dzieje???
Perfekcjonizm potrafi być zabójczy...
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
U kolegi łożysko oporowe się sypie albo cały docisk do wymiany u mnie to samo , łożysko oporowe standard w dieslach.
Ratuje Cię jeszcze:
Jeżeli masz linkę z regulacją ręczna odkręcasz nakrętkę kontrującą i odkrecasz regulację i to sporo tak , potem bierszesz za pancerz i lekko ciagniesz w góre poczujesz taki luz , ciągniesz za pancerz az poczujesz ze dalej idzie juz ciezej i tak trzymasz , nakrętkę od regulacji dokręcasz i kontrujesz i powinno byc ok , tak zrobiłem i pomogło jesli z czasem wsteczny zacznie zgrzytac to juz trzeba bedzie docisk zmieniac , jak bedziesz mial problemy to przez tel ci wytlumacze
Ratuje Cię jeszcze:
Jeżeli masz linkę z regulacją ręczna odkręcasz nakrętkę kontrującą i odkrecasz regulację i to sporo tak , potem bierszesz za pancerz i lekko ciagniesz w góre poczujesz taki luz , ciągniesz za pancerz az poczujesz ze dalej idzie juz ciezej i tak trzymasz , nakrętkę od regulacji dokręcasz i kontrujesz i powinno byc ok , tak zrobiłem i pomogło jesli z czasem wsteczny zacznie zgrzytac to juz trzeba bedzie docisk zmieniac , jak bedziesz mial problemy to przez tel ci wytlumacze
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;