Wymieniłem przegub ale
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wymieniłem przegub ale
Siemanko mam następujące pytanie , mechanik jakiś czas temu wymienił mi przeguby prawe zez i wew z kolegą zabrałem się za wymianę zew z lewej bo stukał , wszystko było ok ale kolega mówi nie smaruj kulek wrzuć smar do kołnierza ochronnego sam grawitacyjnie sie rozsmaruje , przejeździłem już 2 miesiące coś zaczęło stukać . Moje pytanie brzmi czy kolega miał racje czy trzeb było nasmarować przegub - kulki
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
zakładając nowy przegub lub wymieniając przynajmniej mażetę zawsze powinno się wcisnąć smar w kulki, a nie tak na sucho jak Ty to zrobiłeś.... smar został w mażecie i nie przeniósł się sam na kulki, niestety to nie płynny olej tylko gesty smar, którym jak nie posmarujesz to nie pojeździsz...
U ciebie widocznie przegub pracował na sucho i mógł się już "wytrzeć" i łapać luz.
U ciebie widocznie przegub pracował na sucho i mógł się już "wytrzeć" i łapać luz.
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 03:31 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.