Eh jeszcze trochę to będę znał calą komorę silnika na pamięć
ABD jak pada dławi się
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak ale tam nie ma żadnych oslon i wież mi ze taka chlapa może wysoko pójść. przy dolnej części jest na pewno wtyczka od sondy przykręcone masy i wtyczka tez jakaś połączeniowa po prawej stronie przy skrzyni to tyle co pamietam musiałbym widzieć ale to chyba wszystko. a sama wilgoć może powodować takie zachowanie wtyczek nawet tych co są wyżej umieszczone.
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2009 13:12 przez Baracus86, łącznie zmieniany 1 raz.
- ziolo115
- Ma gadane

- Kontakt:
ja z kolei mam cos takiego u siebie ze wystarczy ze jest wilgotne powietrze i wystarczy poruszac cała wiązka przewodów dochodząca do silnika tuz koło skrzyni biegów a przy samym właczonym zapłonie wtrzyka cos we wtrysku albo gdzieś w tamtej okolicy cos jak by elektro zawór. natomiast gdy auto pracuje to odpowiednie / nieodpowiednie wygięcie przewodów powoduje ze obroty powoli zaczynają spadac i auto gaśnie. tez nie wiem co jest przyczyną i niemoge jej znaleźc co najgorsze a rubowałem juz nie raz pryskając woda po przewodach...
co dziwne strzykanie słychac nardzo dynamicznie a jak w deszczowy dzień wygne niefortunnie wiązke to auto niegaśnie nagle tylko po około 5 sekundach

ja jutro o 8 jadę do elektromechanika może on coś w skóra na pewno się podzielę informacjami. Ja jednak optuje za jakąś odizolowaną wtyczką lub czymś takim.
[ Dodano: 08 Maj 2009 19:00 ]
Dowiedziałem się że przyczyną tego dławienia może być pochłaniacz oparów woda bądź wilgoć wdaje się w mieszankę co powoduje że silnik nie pracuje poprawnie.
[ Dodano: 09 Maj 2009 18:46 ]
ok koledzy problem rozwiązany:) okazało się że w d daje cewka a mianowicie łapie wilgoć przy wtyczce muszę też uszczelnić kopułkę bo też nie jest 100% szczelna. Jak sprawdzić czy to to, sprawa prosta bierzemy butelkę wody na włączonym silniku polewamy kopułkę i cewkę jak się zacznie dławić to wiemy co jest nie halo:)
[ Dodano: 09 Maj 2009 18:47 ]

[ Dodano: 08 Maj 2009 19:00 ]
Dowiedziałem się że przyczyną tego dławienia może być pochłaniacz oparów woda bądź wilgoć wdaje się w mieszankę co powoduje że silnik nie pracuje poprawnie.
[ Dodano: 09 Maj 2009 18:46 ]
ok koledzy problem rozwiązany:) okazało się że w d daje cewka a mianowicie łapie wilgoć przy wtyczce muszę też uszczelnić kopułkę bo też nie jest 100% szczelna. Jak sprawdzić czy to to, sprawa prosta bierzemy butelkę wody na włączonym silniku polewamy kopułkę i cewkę jak się zacznie dławić to wiemy co jest nie halo:)
[ Dodano: 09 Maj 2009 18:47 ]