Czy ślizg szyby z MK4 alu będzie pasował do paska B5

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Czy ślizg szyby z MK4 alu będzie pasował do paska B5

Post autor: fleshu » śr maja 06, 2009 20:37

Padł ślizg w pasku b5 z 97r. przed liftem. Czy stosowane w MK4 ślizgi szyb aluminium będą pasowały do tego paska?

W pasku jest taki: http://www.allegro.pl/item626475355_pod ... kazja.html

A z golfika chodzi mi o taki: http://moto.allegro.pl/item627609690_al ... _praw.html

Może ktoś robił taką podmiankę?

Albo czy jakiś inny w wersji metalowej pasuje?

bogmaj22
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bogmaj22 » śr maja 06, 2009 20:55

Ostatnio wymieniałem w swoim golfie IV ślizgi i zestaw linek.Według mnie nie będą pasować te od golfa do paska b4.Powiedziałbym,że są trochę inne.Co prawda montowałem ślizgi plastikowe a te nie są w jednej całości z uchwytami szyby,ale mimo wszystko różnią się.Proponuję sprawdzić jak wygląda sam podnośnik i wtedy okaże się.

bogmaj

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » śr maja 06, 2009 21:06

Nie pasują są inne w passacie i golfie IV

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » czw maja 07, 2009 01:34

A szkoda! Ja to nie płacze bo mam golfa - ale kumpel z pasata ma problem! Wiedziałem co się skichciło bo szyba strasznie stukała opuszczona na max i podczas podnoszenia strzelało mocno. Ślizg do wymiany. Rozbierałem te prowadnice w golfie 4 i New Beetle no i dzisiaj w pasku B5 - czego nie ma zamienników alu? Ktoś by na tym interesik pewnie zrobił- heheh. Powodem oberwanego ślizgu była odklejająca się mata drzwi przednich. Do tego jeszcze doszła zabawa ze sterownikiem centralnego i szyb, który w tym modelu umieszczony jest pod przełącznikami od panelu szyb. Normalnie jakaś wadliwa partia ten pierwszy rzut B5 z 97r. - Nie ma w drzwi bez usterki. A jeszcze jakiś patafian rozbierał tapicerki - i tak nie zrobił szyb ani mikrostyków a o śniedzi i zimnych lutach nie wspomnę! Vw powinien pomyśleś nad wykręcaniem zamków bez rozbierania tapicerki - ta część powinna być prosta jak cep. No i przyjechał następny poasek tego dnia(ten sam rocznik),poddaje się!!! :grrr:
Dzięki za odp!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”