Szyby same się opuszczają

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

chacik

Szyby same się opuszczają

Post autor: chacik » wt sty 10, 2006 19:33

Witam wszystkich. Mam dość nietypowy problem. A mianowicie - posiadam golfa 3 97 rok. Przy wyłączaniu alarmu, który jest podpięty pod zamek centralny, po otwarciu się drzwi, wszystkie cztery elektryczne szyby idą w dół - otwierają się. Nie wiem czy posiadam funkcję komfort, natomiast jestem na 100% pewien, że alarm jest podłączony tylko do zamka centralnego (no i do odcięcia zapłonu - sam zakładałem z kolegą). Dzieje się to tylko wtedy, gdy temperatura jest poniżej 0. Gdy temperatura jest powyżej 0 szyby można normalnie zamknąć przełącznikami na drzwiach. W związku z tym moje pytanie - czy ktoś się orientuje gdzie jest zabezpieczenie szyb (przekaźnik czy bezpiecznik) abym na czas zimy mógł po prostu odciąć zasilanie gdy szyby są zamknięte, wówczas mi się chyba nie otworzą:)
Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc

P.S. Jeżeli ktoś ma jakiś lepszy pomysł niż odcinanie zasilania szyb to byłoby też fajnie:)

Pozdrawiam

chacik

greg

Post autor: greg » wt sty 10, 2006 19:44

Hehe masz modół komfortu a źle podpięliście alarm do centrala i otwierając puszczacie też impuls dla szyb. A jak zamykasz a szyby opuszczone to same się domkną?

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » wt sty 10, 2006 19:58

Wg mnie kalble są na odwórt podpięte. Najlepiej przy silniczkach w drzwiach obrócić przewody, czyli tam gdzie jest plus niech będzie minus i na odwrót.

A jednak źle przeczytałem i napisałem głupoty :P

Awatar użytkownika
pewex.olek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pewex.olek » czw sty 12, 2006 12:02

w moim przypadku było tak samo. wystarczyło tylko,że w programowaniu centralki w opcji RODZAJ ZAMKA wybrałem zamiast PNEUMATYCZNY wybrałem ELEKTRYCZNY i było po problemie:]

olek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”