Witam!!
Mam pytanie, być może głupie ale wolę się upewnić.
Czy lusterka z wersji angielskiej(chodzi dokładnie o lewe lusterko) będzie pasować do mojego golfa??Czy jest jakaś różnica między lusterkiem w wersji angielskiej a normalnej??
Pozdrawiam!!
Lusterka z anglika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dobrze że spytałem na forum bo już miałem kupować za okazyjną cenę na alledrogo.pl !!Ufff
Dzięki za szybką odpowiedź!
Pozdrawiam!!
Dzięki za szybką odpowiedź!
Pozdrawiam!!
Mój Variant Yachting viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
No, dajcie spokój Kolego! Trzeba Koledze wyjaśnić.Szymon8 pisze:Jest różnica. Zobacz na lusterko PL a na GB to sam wpadniesz o co chodzi i gdzie jest różnica
Chodzi po prostu o to, że lusterko kierowcy ma część szkła tzw. asferyczną - czyli o poszerzonym polu widzenia.
Z tego wynika, że ta asferyczna w "Angilku" będzie na prawej stronie i w Europie nieprzydatna a "normalna" po lewej i nie będziemy właściwie mogli obserwować drogi z tyłu.
Reasumując: choć mechanicznie da się to zamontować - to użyteczność z tego żadna.
A nawiasem mówiąc: Koledzy! Dajcie sobie spokój z tymi "Anglikami" - właśnie dlatego te części mają tak "korzystne" ceny, że są to lustrzane odbicia wersji Europejskich - nie przydatne bądź zabronione (jak np. reflektory) na Kontynencie.