No właśnie telepie budą jak się rusza :/arwam pisze:jak nie trzęsie przy ruszaniu
Turbina,pompa,FMIC,czyli modzenie 1V
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Jedynym mankamentem tej (konkretnie) skrzyni jest to,że strzela na wstecznym.Naprawię i będzie hulała u mnie,bo teraz jeszcze służy w siostry MK3 1,9D.piori pisze:Michaś_1977, według moich informacji ma takie same przełożenia co 4T, czyli jest dłuższa, najdłuższa seryjna pasująca bez rzeźbienia.
[ Dodano: Pon Maj 04, 2009 10:02 pm ]
No i jest młodsza, montowana w latach 92-96, także pewnie trochę usprawniona. Ehh, też bym taką chciał
Mam tylko cichą nadzieję,że wsteczny z 4S będzie pasował,bo mam taką rozebraną
piori, dzięki
Michaś_1977, teoretycznie te skrzynie różnią się tylko przełożeniem głównym, przełożenia samych biegów są takie same, więc powinno pasować. Niestety na stronie z której czerpię dane ( http://doppel-wobber.de ) nie ma informacji o przełożeniu biegu wstecznego.
[ Dodano: Pon Maj 04, 2009 10:16 pm ]
[ Dodano: Pon Maj 04, 2009 10:16 pm ]
He he, niech zgadnę co założysz do MK3 No chyba że do niego zakupiona jest następna.Michaś_1977 pisze:będzie hulała u mnie,bo teraz jeszcze służy w siostry MK3 1,9D.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Podłącze się do tych dywagacji nt turba.
W swoim "bolidzie" bolidzie mam silnik bez LDA czyli wersja eko. Turbo jest po regeneracji i tu jest sedno mianowicie w poprzednim golfie jak sprężarka jeszcze pracowała było ją słychać bardzo często(gwizd) obecnie słyszę ją tylko jak silnik ma ciężko np jak przyśpieszam czy dodam ostro gazu na luzie czy jest to prawidłowo bo słyszałem różne głosy ale nie były to opinie znających temat tylko prędzej "ludowe wierzenia".
Pozdro
W swoim "bolidzie" bolidzie mam silnik bez LDA czyli wersja eko. Turbo jest po regeneracji i tu jest sedno mianowicie w poprzednim golfie jak sprężarka jeszcze pracowała było ją słychać bardzo często(gwizd) obecnie słyszę ją tylko jak silnik ma ciężko np jak przyśpieszam czy dodam ostro gazu na luzie czy jest to prawidłowo bo słyszałem różne głosy ale nie były to opinie znających temat tylko prędzej "ludowe wierzenia".
Pozdro
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever
finch, jak masz turbo K14 lub Garret T2 to tych turbin nie ma prawa być słychać
wyjątkiem są garret T3 lub KKK K24.
mussisz więcej powiedzieć nam co się dzieje nim czy i jak dymi podczas przyspieszania.
Ewentualnie możesz nagrać filmik podobny do tego:
Michaś_1977, jak tam prace przy aucie się posuwają??
wyjątkiem są garret T3 lub KKK K24.
mussisz więcej powiedzieć nam co się dzieje nim czy i jak dymi podczas przyspieszania.
Ewentualnie możesz nagrać filmik podobny do tego:
Michaś_1977, jak tam prace przy aucie się posuwają??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Aaa jak już odświeżyliście temat,to rzec mogę,że chyba zażegnałem problem braku wolnych obrotów (i gaśnięcia) po mocniejszym nagrzaniu.Wymieniłem zaworek ciśnieniowy w pompie i jest lepiej.arwam pisze:Michaś_1977, jak tam prace przy aucie się posuwają??
Jeśli chodzi o przyrost mocy,to mam wrażenie,jakby przybyło drugie tyle kucyków
Na 3ce koła gubią trakcję,więc jest dobrze.
Heh,brat mówi,żebym lepiej zrobił wszystko po staremu,bo strach go obleciał jak go przewiozłem