korek sprawdzałem, termostat który mam teraz wsadzony wrzucałem w domu do wody i sie otwierał normalnie...... (poza tym dziwne by było jakby na wolnych termostat działał a podczas jazdy mu się odechciewało działać
dziwny problem z układek chłodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane

- Kontakt:
Kiedyś posiadałem Seata Ibizę 94 rok, 1.9D jak bylem w nim w Holandii padł mi termostat, i to jak mi padł!!, na wolnych obrotach temperatura dochodziła do 90 i fajnie było, wentyl sie włączał i gitara, a podczas jazdy wskazówka od temperatury całkiem opadła, u mechanika się okazało ze podczas jazdy był cały czas otwartyQuatro7 pisze:poza tym dziwne by było jakby na wolnych termostat działał a podczas jazdy mu się odechciewało działać)
>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<
- ŁukaszMan
- Użytkownik

- Kontakt:
Śledząc ten temat i wyciągając wnioski zostawiłbym już ten termostat w spokoju,a postawił na pompę tak jak napisałem w pierwszym poście.
Na wolnych może być wszystko ok,a podczas jazdy gdy obroty silnika wzrastają pompa nie wyrabia tym bardziej że pisałeś że raz chodziła Ci ciężko, a raz lżej.
Jeśli masz możliwość załatw sobie używaną i sprawdź.
A w Wieluniu jest trochę szrotów także jest gdzie szukać
Na wolnych może być wszystko ok,a podczas jazdy gdy obroty silnika wzrastają pompa nie wyrabia tym bardziej że pisałeś że raz chodziła Ci ciężko, a raz lżej.
Jeśli masz możliwość załatw sobie używaną i sprawdź.
A w Wieluniu jest trochę szrotów także jest gdzie szukać
- ŁukaszMan
- Użytkownik

- Kontakt:
Chodzi mi o to żeby załatwić tylko do sprawdzenia. Jak się okaże że to pompa to uzywaną zawsze można oddać jako że jest uszkodzonaCQ pisze: To już lepiej niech sie za nówka rozejrzy
Wtedy kupujesz nową i jest Git, a tak kupisz nową a okaże sie że to nie pompa i kasa idzie w błoto
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 19:58 przez ŁukaszMan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
CQ
- Gadatliwa bestia

jedz do lemara na warszawska lub kolo PKS'u. Tam dostaniesz za ok 43zł. Ale licz sie z tym ze to za dlugo nie pochodziQuatro7 pisze:tylko ze te szroty u mnie za życzliwe nie są ze tak powiem
nówkę na allegro jakoś po 45zł widzę...
jutro zobacz w sklepie po ile mają
Ps Lukaszman na szrocie wolaja ponad 50zł
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 20:51 przez CQ, łącznie zmieniany 1 raz.