pytanie o czujnik temp
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pytanie o czujnik temp
witam. mam takie pytanie sprawdzałem dzis czujnik temp na pinach 2 - 4 pokazywalo 1300 ohm a na pinach 1 - 3 pokazywal mi 1780 ohm ale tylko przez chwilke i na mierniku nic nie pokazywało. temp pod maska byla ok 20 stopni to i plyn pewnie tez w tych granicach niestety mam tylko termometr ktory mierzy od 30 st.
silnik po odpaleniu wskakuje na 2000 obr i tak na jalowym zostaje nawet jak juz sie rozgrzeje, czasem spada do 880 obr. czujnik chyba do wymiany pytam bo chce sie upewnic.
silnik po odpaleniu wskakuje na 2000 obr i tak na jalowym zostaje nawet jak juz sie rozgrzeje, czasem spada do 880 obr. czujnik chyba do wymiany pytam bo chce sie upewnic.
no przy 80 st mial okolo 360 ohm. wyglada ze bybly dobry ale dlaczego wiec wskakuje na te 2000 obr. a jak sprawdzic silniczek krokowy. w ksiazce sam naprawiam pisze ze miedz 1 i 5 ma byc 520 - 1300 ohm mi nic nie wskazuje, 1 i 2 600 - 3100 tez nic nie wskazuje 1 i 4 tez nic nie wskazuje. hoc widac ze nie otwiera on przepustnicy bo reka przekrecam ta dzwigienke na ktora dziala silniczek krokowy to nic sie nie zmienia.