Czy ktoś orientuje się jak zdiagnozować błędy w Digifant II.
Mam VW Golf II silnik PB. Czy ktoś już to robił ?
Wiem że wtyczka diagnostyczna miała być gdzieś w okolicy cewki zapłonowej tyle tylko że jej tam nie ma.Czy wobec tego można zdiagnozować Digifanta bez wtyczki bezpośrednio zapinając się pod piny sterownika?
Jeżeli ktoś już to robił proszę o schemat lub opis .
Jak zdiagnozować Digifant II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
wtyczki w tym wtrysku niema. Czy można zdiagnozować łącząc się z pinami ecu nie wiem, ale chyba nie. Pozostaje wziąć miernik do ręki i diagnozować wszystkie czujniki i pozostałe elementy wg opisów w serwisówkach.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kiedyś też się nad tym zastanawiałem i fakt że na schematach of PF/PB nie ma styku z wyjściem diagnostycznym czyli DLC (data link conector) przemawia za tym że na stykach komputera się też nie podłączysz. Nowsze wtryski mają styk od DLC.
[ Dodano: Sob Maj 02, 2009 00:02 ]
[ Dodano: Sob Maj 02, 2009 00:02 ]
tak jest w golfie 2 ale w silniku np RP (żółta wtyczka DLC) ale pokrewne silniki PF/PB jej na 100% nie mają.arkus1234 pisze:Wiem że wtyczka diagnostyczna miała być gdzieś w okolicy cewki zapłonowej tyle tylko że jej tam nie ma