węzyk podcisnienia(chyba) ABF
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
węzyk podcisnienia(chyba) ABF
Witam,dzis z nudów sobie tak grzebalem w aucie i znalazlem wiszący wezyk podcisnienia.nigdzie mi niepasilo skąd on wylazl.po jakims czasie znalazlem chyba "te miejsce"ale niejestem pewien w 100% czy to jednak te.moze ktos podpowie.dodam ze idzie on do kostki elektrycznej za zbiorniczkiem wyrownawczym.a jesli to jednak te miejsce to od czego on jest?kruciec wystający jest miedzy wezami chyba nagrzewnicy.
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2009 18:04 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

od klimatyzacji. Prowadzi do takiej klapki sterującej nawiewem ale poprzez elektrozawór który powinien być za zbiorniczkiem wyrównawczym, i jeszcze poprzez trójnik łączy się ze zbiorniczkiem podciśnienia umieszczonym w lewym nadkolu. Ktoś już niedawno pytał o to, w tym temacie jest rysunek. Albo znajdź sobie ułożenie wężyków na Vagcat.com
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
takedzio pisze:masz klimę?,
idzie tamPaweł Marek pisze:ale poprzez elektrozawór który powinien być za zbiorniczkiem wyrównawczym
dokladniePaweł Marek pisze:i jeszcze poprzez trójnik łączy się ze zbiorniczkiem podciśnienia umieszczonym w lewym nadkolu.
dzieki koledzy,wiec go tam wcisne.
[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 18:22 ]
a co mi niedzialalo jak on sobie tak wisial?
- Paweł Marek
- V.I.P.

chyba nic byś nie zauważył. Ta klapka się chyba zamyka przy wciśnięciu lewego guzika klimy i załącza się w ten sposób obieg zamknięty żeby szybciej chłodzić. Ale nie jestem tego pewien.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jest dokładnie tak jak piszesz ,żeby szybciej schłodzic,wtedy nie zaciąga powietrza z zewnątrz tylko z wewnątrz samochodu.Paweł Marek pisze:zamyka przy wciśnięciu lewego guzika klimy i załącza się w ten sposób obieg zamknięty żeby szybciej chłodzić. Ale nie jestem tego pewien.
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2009 18:43 przez edzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

sory za odgrzanie kotleta ale to było te miejsce.chyba niemialem tego wcale podpietego.na poczatku jak wlączyłem obieg wewnetrzny to uciekałem z auta,tyle kurzu polecialo.ale zato jaki efekt na klimie 100 razy lepiej chlodzi.max pierwszy bieg i juz zima w aucie.mysle ze na trzecim juz szron by sie pojawil
w aucie.dzieki i niech bedzie dla potomnych 
- Paweł Marek
- V.I.P.