brak mocy, głośny jak traktor
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Podałem wg swojego. Pewnie macie racje. Ma być jak najbliżej niebieskiej linii na wykresie. Koła nie ściągać - sprawdzić wpierw znaki - nie od strony koła ale na okienku skrzyni biegów(pierwszy tłok u góry). Wałek ma się z tym pokrywać - jak nie masz liniału to nawet na oko będzie widać czy nacięcie na wałku jest równolegle do głowicy. A w pompe klin wkładasz i po sprawie.
daliśmy radę razem z ojcem
jak chłopaki sugerowaliście pasek przeskoczył o ząbek. nie miałem problemu z blokadą pompy i z ustawieniem pierwszego tłoka, tylko naszukałem się oznaczenia na rozrządzie i wkońcu ustawiłem zawory tak aby na pierwszym cylindrze były zamknięte, obróciłem silnikiem i był opór więc przestawiłem o ząbek i OK silnik już klekocze normalnie
Wielkie dzięki wszystkim- zaoszczędziłem parę stówek (i nauczyłem się czegoś nowego)
Pozdrowienia

Wielkie dzięki wszystkim- zaoszczędziłem parę stówek (i nauczyłem się czegoś nowego)

Pozdrowienia
dokładnie, pasowało by sprawdzić, a jeśli rozrzad przeskoczył to coś nie tak z paskiem, może wymiana sie zbliża lub słaby naciąg.fleshu pisze:Teraz jeszcze kąt wtrysku ustaw Vag-iem
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2009 09:56 przez piter_s, łącznie zmieniany 1 raz.