RP drzy po odpaleniu, faluja obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Belmondo
- Mały gagatek
- Kontakt:
RP drzy po odpaleniu, faluja obroty
Witam wszystkich mam nadzieje ze ktoś mi doradzi. Mam problemy z silnikiem w moim golfie mk2 z silnikiem 1800 RP 90km. A mianowicie jak się go zapali to jakoś drży silnik falują obroty. Jak chce się przejechać kawałek ja mu w pedał a on tylko buuuu i nic się nie dzieje czasami coś tam załapie i podjedzie kawałek. Jak się doda gazu to słychać w mono wtrysku taki głuchy dziwek no właśnie takie buuuu. Nie wiem co to może być za przypadłość ale właśnie dzisiaj wpakowałem 200zl w kable świece kopułkę i palec. i co i nic nawet gorzej chodzie :/ . Proszę o pomoc bo muszę jechać tym golfem 100km i nie wiem jak to zrobić.
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 21:52 przez Belmondo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
oj to kolego troche roboty bedziesz mial. LPG jest? Jeśli tak to czy na LPG i benzynie to samo?
Do sprawdzenia wężyki podciśnienia,podstawa wtrysku,sonda itd na uszczelce pod głowicą koncząc. Darowałbym sobie tą trasę zanim tego nie doprowadzisz bo gdzies staniesz po drodze.
Do sprawdzenia wężyki podciśnienia,podstawa wtrysku,sonda itd na uszczelce pod głowicą koncząc. Darowałbym sobie tą trasę zanim tego nie doprowadzisz bo gdzies staniesz po drodze.
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 18:32 przez CQ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Belmondo
- Mały gagatek
- Kontakt:
LPG nie ma bo jakoś nie uznaje gazu. Wykręcałem świecę to nie zarzucone olejem wiec chyba uszczelka odpada. powiem szczerze ze z rana wykręciłem pompkę paliwa by spradzic czy jest jakis syf na sitku bo filter paliwa wymienilem. I poprawy nie byloe strrzelal parskal ale jakos wpodloge i nie wiem cos mu sie odblokowalo i przez pewien czas chodzil dobrze. naprawde nie wiem co mu sie dzieje
[ Dodano: 28 Kwi 2009 18:44 ]
Apropo tej sondy, nie wiem czy moze to byc istotne ale jak zgasze silnik to tak jakby cos syczalo pod kolektorem dolotowym ?? dziwne
Apropo tej sondy, nie wiem czy moze to byc istotne ale jak zgasze silnik to tak jakby cos syczalo pod kolektorem dolotowym ?? dziwne
Jedno serce, jedno bicie, VW ponad życie
-
- Gadatliwa bestia
sprawdz podstawe wtrysku. poruszaj nim w czasie pracy czy nie ma poprawy.Belmondo pisze:LPG nie ma bo jakoś nie uznaje gazu. Wykręcałem świecę to nie zarzucone olejem wiec chyba uszczelka odpada. powiem szczerze ze z rana wykręciłem pompkę paliwa by spradzic czy jest jakis syf na sitku bo filter paliwa wymienilem. I poprawy nie byloe strrzelal parskal ale jakos wpodloge i nie wiem cos mu sie odblokowalo i przez pewien czas chodzil dobrze. naprawde nie wiem co mu sie dzieje
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pierwsza sprawa to tak jak koledzy pisza podcisnienie , wyprzedzenie zapłonu miedzy innymi , jak ten mechanik jest takio dobry ze potrafi ocenic sonde wzrokowo , to niech sprawdzi Ci rozrzad i zapłon
mozesz jeszcze sprobowac czegos takiego co zazwyczaj rpkom pomaga
erset ECU , mozesz odpiac wtyczke od tego kompa na podszybiu, taka szeroka wtyczka , jest tam zawleczka w głebi , wciska sie ja i tamta strona gdzie zawleczka odciagasz wtyczke od kompa, poczekaj 15 minut , a mozesz tez odpiac akumulator, ale u mnie nie zawsze to pomagało.
mnie to wyglada na sonde, sprobój ja odpiac wogole , komp przejdzie w stan taki awaryjny , bedzie wiecej podlewal paliwa, ale oborty powinny sie ustatkowac, da sie jezdzic, ale pali jak smok ( wiem bo przerabialem takie cos )
mozesz jeszcze sprobowac czegos takiego co zazwyczaj rpkom pomaga
erset ECU , mozesz odpiac wtyczke od tego kompa na podszybiu, taka szeroka wtyczka , jest tam zawleczka w głebi , wciska sie ja i tamta strona gdzie zawleczka odciagasz wtyczke od kompa, poczekaj 15 minut , a mozesz tez odpiac akumulator, ale u mnie nie zawsze to pomagało.
mnie to wyglada na sonde, sprobój ja odpiac wogole , komp przejdzie w stan taki awaryjny , bedzie wiecej podlewal paliwa, ale oborty powinny sie ustatkowac, da sie jezdzic, ale pali jak smok ( wiem bo przerabialem takie cos )
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!