Centralny zamarzł? Jak rozebrać drzwi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamarzł? Jak rozebrać drzwi?
Centralny nie zamyka mi tylnych prawych drzwi, chciałbym się dostać do tego siłownika ale nie wiem jak rozebrać tą tapicerkę na drzwiach a nie chcę nic poniszczyć, poradzcie coś. Stało się to dzis po mocnym przymrozku w nocy.
Centralny mam elektryczny, ten fabryczny pneumatyczny mam zdemontowany...
Centralny mam elektryczny, ten fabryczny pneumatyczny mam zdemontowany...
-
santos20
ponizej daje zdjecie, niech ktos narysuje jak zdejumje sie ta tapicerke..
mam natomiast inny problem, niech ktos szybko odpisze... chodzi o to ze bawilem sie tymi drzwiami, i cos sie zepsulo z pneumatyka.. gdy podlaczylem kable do tej kostki w drzwiach, wlacza sie centralny i byloby wszystko ok, ale slychac tylko syk powietrza z tej zoltej rurki... cos jakby nieszczelnosc, ale sprawdzalem i wyglada na szczelną. drzwi sie otwieraja, ale te z tylnej klapy ciagle buczy centralny tak jakby sie nie mogly otworzyc..

mam natomiast inny problem, niech ktos szybko odpisze... chodzi o to ze bawilem sie tymi drzwiami, i cos sie zepsulo z pneumatyka.. gdy podlaczylem kable do tej kostki w drzwiach, wlacza sie centralny i byloby wszystko ok, ale slychac tylko syk powietrza z tej zoltej rurki... cos jakby nieszczelnosc, ale sprawdzalem i wyglada na szczelną. drzwi sie otwieraja, ale te z tylnej klapy ciagle buczy centralny tak jakby sie nie mogly otworzyc..

-
santos20
no udalo mi sie to zrobic... co do zdejmowania korbki - dziecinnie proste. lapiesz za pokrętlo jedna ręką, a drugą za ten pierscien i energicznie ciągniesz pierscien w drugą stronę korbki, pierscien lekko odskoczy i gotowe. pozniej jeszcze 2 sruby w tym uchwycie kolo klapki otwierania i reszta to zatrzaski