Jaki najlpszy układ wydechopwy do 1.8 16v KR
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jaki najlpszy układ wydechopwy do 1.8 16v KR
Mam w swoim mk1 silnik 1.8 16v.Jaki układ jest najlepszy w tej chwili mam przelot srednica 50 i na koncu orginał tłumik z KR.Czy lepiej dołozyc jeszcze 1 tłumik w połowie auta ??.
Bog stworzyl Volkswageny, bo wie co to jest prawdziwe Piekno.!!!A inne samochody?,Bo ma poczucie humoru.!!!
-
- Mały gagatek
wydech
najlepiej kolektor wydechowy zostaw seryjny i dwa tłumiki przelotowe jeden w połwie auta drugi koncowy tak bedzie najlepiej.
Gazo_gti kr
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: wydech
Ja bym zadziałał całkowicie odmiennie. Zmienił bym kolektor wydechowy na sportowy a resztę ukadu zostawiłbym seryjną włącznie z tłumikiem wstępnym. Pamiętajcie, że wydechy są policzone dokładnie pod kątem pojemności i charakterystyki mocy silnika. Wolnossący motor to nie tubo, gdzie im lepszy przelot tym lepiej.Paweł Włodek pisze:najlepiej kolektor wydechowy zostaw seryjny i dwa tłumiki przelotowe jeden w połwie auta drugi koncowy tak bedzie najlepiej.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Ja mam KR w mk1 cabrio, wiec na chwile obecna musi zostac kolektor orginał bo brak kasy na barana.A zrobiłem całkowiny przelit zakoczony 1 tłumikim od mk II GTI.I mysłem czy daj jeszcze jeden przelotowy po srdoku układu, rira jest teraz 50-tka.Ale chyba załoze jeszcze jeden tłum po srdoku.
Bog stworzyl Volkswageny, bo wie co to jest prawdziwe Piekno.!!!A inne samochody?,Bo ma poczucie humoru.!!!