Wszyscy pisza poprostu nie zakładaj, nie zakładaj ale nie ma wyjaśnień czy to bardzo niezdrowe dla autka.
Mam Golfa 3, silnik 1,8 na jednopunktowym wtrysku (+LPG), pompa paliwa dedykowana do tego silnika to 1,2bar.
Padła mi pompa paliwa (szczotki? bo po wyjeciu i potrzasnieciu działa) zakupiłem na allegro niby pompe od 1,6 jednopunkta z rocznika 96... pompa ktora dostalem jest od wielopunkta (3bary) i jest z rocznika 92... =zostałem oszukany, oczywiscie sprzedajacy sie wypiera a ze jest z daleka wiec nawet nie wiem co mam zrobic.. no ale wracajac do pompy.. włożyłem ja bo potrzebowalem sprawnego autka.
Pompa na zdjeciu wygladała dziwnie (nietypowo) poniewaz dekielek miala czarny (jak to 1,2bara maja) ale kruciec maial kremowy.. dlatego wypytalem dokladnie od jakiego golfa z jakim silnikiem jest bo nie widzialem takich pomp.. zazwyczaj sa z deklem i krućcem czarnym (1,2) lub szarym deklem i krućcem(3bary).
Autko mam na LPG wiec niby pompa potrzebnna mi tylko do odpalenia? Czy pozniej tez pompuje i utrzymuje cisnienie? Poradzcie czy moze cos sie uszkodzic w silniku od tej pompy? Czy wytrzyma regulator cisnienia? Prosze o konkretne porady