Jak zabezpieczacie swoje autka przed kradzieżą?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak zabezpieczacie swoje autka przed kradzieżą?
Jakie macie pomysły, lub jak zabezpieczacie swoje samochody? Mam na myśli ilu z was korzysta z parkingów strzeżonych, garaży, ilu zostawia pod blokiem pod chmurką?
Jak mieszkałem w bloku to miałem następującą metode : parkowanie pod gołym niebem (dokładnie to pod oknem bo blisko) + AC. Z garażu tez Ci auto moga walnąc (jeśli to gdzieś na osiedlu). Teraz mieszkam w domu prywatnym więc parkuje na posesji ale nadak płace AC, bo kiedys pod domem tez mi auto obrobili. A ja jade w jakiś nieznany, a i znany teren to staram się parking strzeżony wybierać (tez mogą okraść i ukraść ale komfort psychiczny troszkę wiekszy)
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Im więcej zabezpieczeń tym lepiej, a co wybrać poza alarmem to naprawde Twoja inwencja twórcza no i zależy ile masz kasy i ile warte jest auto bo przecież GPS sobie nie zamontujesz bo się nie opłaci . I tak jak ktos ma wprawe t w 10 sekund odjedzie, a jak nie ma wprawy to tylko Ci zamki, stacyjke i szyby załatwi.... ale auto zostanie na swoim miejscumichal_thcv pisze:mój golfik ma tylko alarm, zamki zwykłe - pod chmurką pod blokiem - obawiam się że mogę go stracić. Jest tyle zabespieczeń, ale sam niewiem na co się zdecydować.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Blokade mam w Pandzie i nie wiem bo w boju naszczęscie nie byla sprawdzona, podobno działa nieźle ale na początkujących i średniozaawansowanych, no i znam takich co na wstecznym mieli zwyczas odjeżdżać na lawete albo holować auto na wciśniętym sprzęgle. Natomiast ukryty wyłacznik pompy (w golfie) brał juz udział w boju ze złodziejami i wygrał - ale podstawa to sensowne podłączenie i ukrycie go. Natomiast blokada kierownicy to według mnie strata czasu i kasy.michal_thcv pisze:A co myślicie o blokadach skrzyni biegów. Za 400zł można już kupić niezłej klasy blokadę?, albo blokady kierownicy - mnóstwo tego jest - ktoś z was tego używa.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Moze mi ktos podpowiedziec co ciac w TDI? Pod co sie podlaczyc najlepiej aby nic nie uszkodzic, a zaszkodzic zlodziejaszkom?
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
takie co sobie sam wykonasz i tylko tobie będzie wiadomo gdzie to jestmichal_thcv pisze:mój golfik ma tylko alarm, zamki zwykłe - pod chmurką pod blokiem - obawiam się że mogę go stracić. Jest tyle zabespieczeń, ale sam niewiem na co się zdecydować.
[ Dodano: 06-01-08, 20:36 ]
np, odcięcie zapłonu poprzez schowany guzik albo poprzez kontrakton, jażeli masz pompę paliwa elektryczną tak samo mozna z nią zrobić zrobić
...
-
- Ma gadane
Najskuteczniejszą metodą wg mnie jest AC
Ostatnio zmieniony śr sty 11, 2006 15:14 przez Rafaello27, łącznie zmieniany 1 raz.