Dziwna sprawa - drzenie kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwna sprawa - drzenie kierownicy
MOze poim po kolei.....jade sobie wczoraj do pracy i nagle po przekroczeniu 90km kierownica tak drzy ze nie da sie jechac....przestraszyłem sie wyciszyłem radio i słucham...ale nic nie stuka nic nie puka itd.....pomyslałem ze moze cezarki z kół pospadały.....wieczorkiem po pracy znów odpalam autko i wracam do domu i ku mojemu zdziwieniu wsio jest oki...przycisnalem pedał gazu az do 150 i wsio jest oki...miał ktos takie cuda?????
-
- Ma gadane
jamiałem ostatnio nabite fele i zakola śniegiem i trzesło całą budą jak wozem drabiniastym dałem ostro po garach i przy 160km\h śnieg podpadał i wróciło wsio do normy
a przyznam że przez pierwsze minuty jak trzęsło zastanawiałem sie czemu
a przyznam że przez pierwsze minuty jak trzęsło zastanawiałem sie czemu
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
Ja mam podobny problem tylko wtedy trzęsie i nie zawsze jak przyśpieszam lub czasem jak zwalniam koła wyważone,zawiecha nowa,opony i fele oki.
I doszedłem co jest nie zawsze mi docisk puszcza i klocek delikatnie(lub klocki) trą o tarczę.Starośc nie radość.Oczywiście auto hamuje bez problemu
Panowie zostaje wam obserwacja.
I doszedłem co jest nie zawsze mi docisk puszcza i klocek delikatnie(lub klocki) trą o tarczę.Starośc nie radość.Oczywiście auto hamuje bez problemu
Wstępnie to wygląda na objawy wywalonych tuleji metalowo gumowych na wahaczu (wahaczach)fibolek pisze:Ja mam podobny problem tylko wtedy trzęsie i nie zawsze jak przyśpieszam lub czasem jak zwalniam koła wyważone,zawiecha nowa,opony i fele oki.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A może najpierw zleciał ciężarek, a potem się zabiła śniegiem i się wyrównało ??Bondas pisze:skoro zima to pewnie sniek lub oblodzenie na feldze
a mozg tez zleciec ciezarek
pozdrawiam
Jak cuda to cuda
Pozdroooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
tuleje mam nowe wszystkie tył także był robiny.Przy skręcaniu delikatnym w lewo troszkę się nasila.Albo coś z układem kierowniczym(chociaż brak luzów) albo tak jak pisałem.
A oponki to nie możliwe bo tak samo dzieje się na letich i na zimowych nawet nowe zakładałem.I to samo jest.
[ Dodano: Nie Sty 08, 2006 12:50 ]
Jak jadę wolno to wszystko oki.Te Drżenie też nie zawsze tak się nasila.
A oponki to nie możliwe bo tak samo dzieje się na letich i na zimowych nawet nowe zakładałem.I to samo jest.
[ Dodano: Nie Sty 08, 2006 12:50 ]
Jak jadę wolno to wszystko oki.Te Drżenie też nie zawsze tak się nasila.