Problem z elektrycznymi szybami w Mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektrycznymi szybami w Mk2
Jestem szczęśliwym posiadaczem VW Golfa MK2 CARAT. Jestem z tego autka bardzo zadowolony. Mimo swego wieku (85r ) spisuje się znakomicie. Jest tylko jeden mały szkopół - pękła mi linka od podnośnika szyby Fachowcy twierdzą, że trzeba wymienić cały mechanizm, ale mi się to jakoś wydaje bez sensu. Czy jest ktoś, kto może mi w jakikolwiek sposób poradzić co z tym zrobić?? Będę wdzięczny za każdą poradę w tej kwestii. Pozdrawiam!
[url=http://www.kazimierowka.pl]suwalszczyzna agroturystyka na suwalszczyźnie[/url]
Re: Problem z elektrycznymi szybami w Mk2
Fachowcy twierdzą, że trzeba wymienić cały mechanizm
Fachowcy chyba dobrze twierdza bo wydaje mi sie ze wymiana linki jest awkonalna.
Pozdrawiam !!!
Fachowcy chyba dobrze twierdza bo wydaje mi sie ze wymiana linki jest awkonalna.
Pozdrawiam !!!
-
- Forum Master
Modle 5d, a potrzebuję od strony kierowcy z przodu i po przekątnej z tyłu. Czuje się niepocieszony I znowu kupa kasy poleci... Dzieki za pomoc. Jakby ktoś miał takie mechanizmy na sprzedaż lub jakieś sugestie, to bede wdzięczny za kontakt. Narazie bede ciułał kase
[url=http://www.kazimierowka.pl]suwalszczyzna agroturystyka na suwalszczyźnie[/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wymieniałem linki w podnośnikach elektrycznych w trójkach 3 razy i nie widze problemu. Skąd zdobyć linkę?
1. dorobić nową na wzór starej w jakimś specjalistycznym zakładzie - jest ich kilka, mozna to załatwić wysyłkowo.
2. dorobić samemu - jest to wykonalne dla średnio zaawansowanego majsterkowicza. Trzeba kupić samą linkę za 3 złote np taką do malucha, następnie na wzór starej zrobić metalowe zakończenia i ograniczniki z przewierconych wiertłem o grubości linki kawałeczków metalu (np uciętych z grubego gwoździa o śr 5-6 mm), po nałożeniu na linkę zaklepać młotkiem, doszlifować do odpowiedniego kształtu.
1. dorobić nową na wzór starej w jakimś specjalistycznym zakładzie - jest ich kilka, mozna to załatwić wysyłkowo.
2. dorobić samemu - jest to wykonalne dla średnio zaawansowanego majsterkowicza. Trzeba kupić samą linkę za 3 złote np taką do malucha, następnie na wzór starej zrobić metalowe zakończenia i ograniczniki z przewierconych wiertłem o grubości linki kawałeczków metalu (np uciętych z grubego gwoździa o śr 5-6 mm), po nałożeniu na linkę zaklepać młotkiem, doszlifować do odpowiedniego kształtu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.