Golf III 1.8 kotrolka oleju i brzeczenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fliperek

Golf III 1.8 kotrolka oleju i brzeczenie

Post autor: fliperek » sob sty 07, 2006 18:41

Witam!!

Mam takie pytanie dzisiaj podczas jazdy zaswiecila mi sie kontrolka cisnienia oleju podczas jazdy i zaczelo brzeczec, jak sie zatrzymalem i sprawdzilem poziom oleju tylko ze przy rozgrzanym silniku to bylo ok, i jechalem dalej ale pozniej znowu zaczelo brzeczec mozecie powiedziec mi co to moze byc?

I druga sprawa przy predkosci ponad 100km/h zaczyna mi drgać kierownica w samochodzie wczesniej tego nie mialem dopiero od niedawna sie to pojawilo, myslalem ze to moze cisnienie w oponach ale posprawdzalem i dopompowalem powietrza i dalej kierownic drzy wiec co to moze byc? jesli ktos moglby mi pomoc to bylbym bardzo wdzieczny.

Awatar użytkownika
ben29
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ben29 » sob sty 07, 2006 18:51

Czesc, wlasnie dzis zamiescilem na forum podobny problem, tyle ze z MK 2 1,3 .

Kupię listwy boczne na tylne błotniki z napisem GT
wersja 3d.

greg

Post autor: greg » sob sty 07, 2006 18:58

Ad 1 - skoro brzęczy i kontroka - spadek ciśnienia oleju. Zdiagnozować usunąć.
Ad 2 - musiałeś zgubic cięzarej na 1 przednim kole - jechac do wyważenia z kołami.

fliperek

Post autor: fliperek » sob sty 07, 2006 19:34

zdiagnozowac czyli mam jechac do serwisu?

greg

Post autor: greg » sob sty 07, 2006 19:40

może być tak zapchany smok od pompy oleju, uszkodzenie pompy oleju nie drożny kanał wadliwy czujnik i jeszcze może jakies rzeczy. ja zacząłbym na własną rkę jeżeli tylko sie da tak zrobić (kanał w ciepłym garażu) - micha w dół i obejrzeć od spodu czy fakrtcznie nie jest problem ze smokiem. Następnie podpiąć czujnik i sprawdzić ciśnienie oleju.

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » sob sty 07, 2006 23:50

Co do pierwszego jak bedziesz mial duuuzo czasu wpisz w szukaj kontrolka oleju bo o tym juz bylo wszystko napisane. Np juz drugi temat o tym dzis.
Co do drugiego to moze masz gdzies snieg albo lod na feldze zobacz jak cos to go usun mogles zgubic ciezarek lub np skrzywiles felge. Jak nie masz sniegu to do wulkanizatora z kolami.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”