Gdzie moge dostać skrzynie do MK2 1.8 16V KR?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jordan233
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Gdzie moge dostać skrzynie do MK2 1.8 16V KR?

Post autor: jordan233 » sob sty 07, 2006 17:52

HEJ
TAK JAK W TEMACIE GDZIE MOGE DOSTAĆ SKRZYNIE OD MK2 1.8 16V KR??? NAJLEPSZA VHYBA BYŁA 2Y???Napiszcie jakie skrzynie sa dobre do tego silnika?? n których najlepiej sie ciągnie? na przyspiech i na maksymlna predkosc?? ma ktos takie skrzynie na spredaz? i jakie ceny sa tych skrzyn,ale 2y mi sie wydaje ze byla ok

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz sty 08, 2006 00:33

2Y była oryginalna ale też pasuje i ma identyczne przełożenia skrzynia AGB.. Możesz też założyć ACD,AEN,AUG,9A te skrzynki mają 5 wolniejszą ale niewiele.Co do dostania to się trzeba naszukać ale jest to możliwe tyle tylko że niewiadomo co sie kupuje .Rada jak bedziesz taką miał kupić to sam sprawdż olej jaki jest jak jest metaliczny to niebierz bo już po niej.Jak byś potrzebował pomocy to moge się rozejrzeć w terenie a koszty około 500-600 za skrzynkę a czasami i mniej .Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jordan233
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

2y

Post autor: jordan233 » pn sty 09, 2006 17:05

dzieki wielkie!! ja myślałem ze za 400zl wyrwe :(((((,kurcze jak byś coś widzial to daj znac mi szczegolnie chodzi o ta 2Y , AUG mam,wiesz o co chodzi wymieniałem sprzegło na nowe LUK,i niemoge jeżdzic!! Pojeżdziłem tydzien spokojnie aby sie dotarlo, i potem chcialem spróbować jak teraz bedzie szedł na nowym sprzegle,i co dupka!!!Teraz to mi sie zlizga jak cholera!!!Jak jest gorący to całkiem sie slizga na zimnym jeszcze troszke pojezdze,niewiem co jest :(((,bracki mi nawet linke popuscil od sprzegła i nic to nie dało ,niewiem co juz mam sam robic czy skrzyni szukac czy co?,mam ta AUG ,tylko niewiem od czego mam koło zamachowe ,dosyc grube jest!! ale mam cienki jedno kolo zamachowe 210mm ale niemam spzregła pod nie,w jednym z moich postów mam napisane jakie mam kolo numer y itp,bylem w sklepie i po tych numerach nie moga dojsc :( dlatego niewie mjakie spraglo kupic,moze ktos ma kolo zamachowe pod AUG??,Duża jest ruznica miedzy AUG i 2Y???

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn sty 09, 2006 19:25

Wszystko jest to samo ale wałek sprzęgłowy może być inny mniejszy.

[ Dodano: Pon Sty 09, 2006 7:37 pm ]
Muszę się dłużej zastanowić ale to niewygląda na skrzynię tylko na sprzęgło ,jak tarczę masz nową to albo koło zamachowe albo docisk.Może koło zamachowe i docisk w Twoim było przetaczane i już niebędzie miało takiego docisku tarczy no i jeszcze jedno co myślę najbardziejprawdopodobne to że docisk ma już wygniecioną sprężynę dociskową ( słoneczko) i będzie to samo.Ja mam komplet do kr 2y skrzyni i jutro popatrzę i pomyślę co może być ale chyba docisk.Nara

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”