Coś lekko piszczy :]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Coś lekko piszczy :]
Witam,
Mam mk4 z silnikiem 1.9Tdi i mam taki problem...
- wsiadam do zaparkowanego mk4, odpalam (nic nie piszczy), dodam że przy dodaniu gazu również zero piszczenia - silnik ładnie pracuje. Zaczynam ruszać i coś zaczyna piszczeć - dźwiek podobny do luźnego paska klinowego. Wydaje mi się że to coś z kołami bo jak przyśpieszam (jakoś 10km/h do 40km/h) to piszczenie jest co pełny obrót koła im szybciej jade tym częstotliwość piszczenia jest szybsze (koło robi pełny obrót i występuje ten dzwiek, jest krótki). Wiecie moze co jest nie tak? Mam nadzieje ze napisalem to w miare jasno
Pozdrawiam
- wsiadam do zaparkowanego mk4, odpalam (nic nie piszczy), dodam że przy dodaniu gazu również zero piszczenia - silnik ładnie pracuje. Zaczynam ruszać i coś zaczyna piszczeć - dźwiek podobny do luźnego paska klinowego. Wydaje mi się że to coś z kołami bo jak przyśpieszam (jakoś 10km/h do 40km/h) to piszczenie jest co pełny obrót koła im szybciej jade tym częstotliwość piszczenia jest szybsze (koło robi pełny obrót i występuje ten dzwiek, jest krótki). Wiecie moze co jest nie tak? Mam nadzieje ze napisalem to w miare jasno
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw kwie 23, 2009 10:17 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Tarcze mam
18damian18 pisze:Cieżko stwierdzić,
Ostatnio zmieniony czw kwie 23, 2009 10:35 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
Re: Coś lekko piszczy :]
sciągaj koła po kolei i sprawdzaj obracając ośką czy coś nie ociera.SATA pisze:Witam,
Pozdrawiam
Re: Coś lekko piszczy :]
Miałem podobnie jak Ty z tym że w MK3. Ocierał lekko czujnik ABS o koronkę która była przygięta. Podnieś samochód i spróbuj obracać kołami. Jeżeli to piszczy przy kole radze skontrolować tą właśnie koronkę i czujnik ABS.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
ocierać nie ociera mam taką przestrzeń miedzy kołem a nadkołem że nie ma raczej mowy o tarciuCQ pisze:sciągaj koła po kolei i sprawdzaj obracając ośką czy coś nie ociera.
o, to może być trafna informacja spróbuje jeszcze się jakoś wsłuchać skąd ten dźwięk się wydobywa bo raczej nie mam jak go podnieść W najgorszym wypadku pojadę z samochodem do jakiegoś serwisu.jarkob pisze:Miałem podobnie jak Ty z tym że w MK3. Ocierał lekko czujnik ABS o koronkę która była przygięta. Podnieś samochód i spróbuj obracać kołami. Jeżeli to piszczy przy kole radze skontrolować tą właśnie koronkę i czujnik ABS.
Ostatnio zmieniony czw kwie 23, 2009 14:06 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator