głuche stuki w przednim kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
głuche stuki w przednim kole
Witam. Mam pytanie: w czasie skręcania w lewo obojętnie przy jakiej prędkości,słychac rytmiczne stukanie w prawym przednim kole.Ostatnio wymieniałem tarcze,myślałem ,że to przyczyna, jednak stuka dalej tyle ze mniej słyszalne.Kierownica nie nie szarpie.To nie stuka jak uszkodzony przegub.Prosze o pomoc.
-
- Gadatliwa bestia
Re: głuche stuki w przednim kole
daleko idące wnioski wysuwasz na podstawie odgłosu Jednak przyjrzał bym się jeszcze raz przegubom wewnętrz i zewnętrznym.cejlon pisze:To nie stuka jak uszkodzony przegub.Prosze o pomoc.
[ Dodano: Wto Kwi 21, 2009 20:23 ]
a może klocki "latają"
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
jak zrobiłes takie cos w asconie to dasz rade i w golfie najpierw odkrecasz nakretke przegubu jak stoi na kołach sciągasz koło odkrecasz sworzeń wahacza i wypinasz ze zwrotnicy (nie te 3 śrubki tylko ta jedna na dole zwrotnicy aby nie przestawić kąta koła )i ściągasz przegug ściągasz gume zkinasz przegub i walisz go młotkiem w tą cześć sirodkową i powinien sie wypiąć bo jest na zatrzask aby potem poskładać robisz wszystk tak samo tylko w odwrotnej kolejności powodzeniacejlon pisze:czy jestem sam w stanie wymienic przegub,czy lepiej skorzystac z warsztatu?Nie robiłem tego w Golfie...kiedys wymieniałem oslony przegubu asconie
[ Dodano: 22 Kwi 2009 22:35 ]
sory kolego ale nie moge sie z tobą zgodzić .z tego co napisałes smiem twierdzic ze nie wiesz jak wyglada przegub ale może sie myle aaaa i moze kiedyś piszczał ci pasek rozrządu rynce opadywują zapytaj innych kolegów z forum czy przegub czeszczy czy stukawojtas4589 pisze:przegub raczej trzeszczy a nie stuka