pierwszy przejazd wariacki, Piotr pod wrażeniem ciągu TDI i mojego zaciecia sportowego - niestety moze fajnie ale mało efektywnie i płynnie ;( pierwszy raz w życiu, pierwszy przejazd 1:29,9 - myslę sobie jest dobrze zszedłem poniżej 1:30 wstydu nie ma
podobno są ludzie którzy subaru 250KM nie mogą zejść poniżej 1:30
[youtube][/youtube]
ale olej doszedł pod 108 st C więc 3 kółeczka spokojnie na wystudzenie oleju
potem juz korzystając z uwag Piotrka mniej gniotłem gaz, starałem się przekładac ręce w zaketach narożnych 90 stoopni (nie kartingowo) no i dociaząc hamulcem przód w zakręcie
[youtube][/youtube]
czas wyszedł 1:29,2 ale zupełnie w paru miejscach wolno - jednak toprem jazdy i płynnością mozna wiele zyskac
tu kawałek 3 przejazdu z pomiarem czasu:
[youtube][/youtube]
i jego dokończenie chyba bo wyjazd na prostą i studzenie oleju
[youtube][/youtube]
i jeszcze kawałek jakiegoś przejazdu
[youtube][/youtube]
tu zrobiłem 1:27,5 ale zawaliłem na ostanim słupku więc czasu nie liczymy
generalnie sa to moje początki więc całość jeździłem wyłacznie na 3 biegu na nawrotach narożnych trzeba by zredukować do 2 a w jednym lub 2 miejcach możnaby sie pokusić o 4 bieg
prędkości w zakrętach od 40 do 90 km/h
na koniec pół godziny upalania tego
ale to inna bajka
generalnie polecam bardzo przejechanie się do Piotra, żeby przekonać się co się potrafi za kierą
nieważna jest moc ale opony, zawieszenie a przede wszystkim płynność jazdy i wybranie własciwego toru..
ja podszedłem lajtowo do tematu przejechałem na poważnie 3,4 razy w ciągu 1,5 godzinnego szkolenia, reszta to nauka kierowania, studzenie oleju itd.. nie chciałem zedrzeć opon i zbyt katować auta..
dodam że Piotrek przejechał moim golfem spokojnie bez szaleństw i wielkiego pisku opon 1:27 więc widać że trzeba się jeszcze duuuuuzo uczyć
powiedział że jest realne 1:25 tym autem (na 3 biegu) ja myślę że zrobię 1:26 jak potrenuje i dopracuje głównie dociążanie auta w ostrych zakrętach oraz wyeliminuje zbytnie dohamowanie i zbyt wczesne skręcanie i gwałtowne ruchy..
czasy podane na stronce to juz dość mocno wypracowane podczas kilku wizyt na rozecie ja byłem pierwszy raz
POLECAM WSZYSTKIM !!! i jeśli znajdą się chętni to mogę zorganizować coś takiego w Ułężu dla ekipy 15-20 osób
Piotr regularnie robi tak imprezy dla klubów BMW, Alfy, Subaru itd