MK2 trzyma obroty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

SlawekM
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: SlawekM » sob gru 25, 2004 00:27

jakiego grzebania ??? 2 rurki od płynu chłodniczego, trzy wkręty i ew. regulacja na koniec

zed

Post autor: zed » wt sty 18, 2005 18:05

U mnie w silniczku 1.6 PN z gaźnikiem pierburg 2EE już doszedłem co było z tymi wysokimi obrotami. Walnięty był nastawnik przepustnicy. Po wymianie uszczelki pod gaźnik (myślałem że to ona powodowała) i nastawnika obroty mam elegancko ustawione i sie trzymaja :grin: . Oto kilka fotek tego cuda więcej mogę na e-maila pozdro :pub: :satan:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Piter_NS
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Piter_NS » wt sty 18, 2005 18:39

ja mam podobny problem z obrotami tylko ze silnik na wielopunktowym wtrysku 1,8PF.
Jak go zapale (bez znaczenia czy cieply czy zimny) to ma normalne obroty ale po jakiejs chwili nagle wzrastaja nawet do 2000 lub 3000 i tak sie utrzymuja. zauwazylem rowniez ze jak go odpale i zaraz wlacze swiatla to obroty rowniez wzrastaja a wczesniej tak sie nie dzialo. Jak jade autem i przelaczy sie na zasilanie gazem to przez chwilke obtory sa oki ale za chwile znow rosna i utrzymuja wysoki stan po jakims czasie nagle jak reka odjal wracaja do stanu normalnego ale tylko na chwile po czym znow wzrastaja. Dzieje sie tak od kilku dni wczesniej przy niskich temp. powietrza nie mialem takich problemow. Co moze byc tego przyczyna i jak sobie z tym poradzic?

Kupię części lub całe NSU 1000,1200,TT,TTS,Prinz
Obecnie - Golf MK2 Westmoreland, BBS RS, Airride, CarPC oraz NSU 1000C
Poprzednio - Golf MK2 GTi - Wolfsburg Edition

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”