Od czasu do czasu nie chce zapalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Od czasu do czasu nie chce zapalic
Witam
Mam taki problem z golfikiem(TDI 101KM). Od czasu do czasu nie chce zapalic. Po dłuższym "chełtaniu" odpala... Nie raz autko stoi z 3dni i po 3 dniach nie chce odpalic a nie raz autko w jeden dzien jezdzi a w nastepny dzien juz nie chce zapalic...
Golfik stał tydzien w salonie VW ale jak na złość za każdym razem odpalał ;/
Mam taki problem z golfikiem(TDI 101KM). Od czasu do czasu nie chce zapalic. Po dłuższym "chełtaniu" odpala... Nie raz autko stoi z 3dni i po 3 dniach nie chce odpalic a nie raz autko w jeden dzien jezdzi a w nastepny dzien juz nie chce zapalic...
- Marcin_ko7
- Użytkownik
- Marcin_ko7
- Użytkownik
wszystkie weże są czarne...
od jakiegos czasu sytuacja powtarza sie codziennie... Dzis sprawdziłem czy paliwo jest w filtrze i było... ale przed tym troche go"chełtałem" może naleciało... nastepnym razem musze od razu sprawdzic czy paliwo bedzie w filtrze...
Chce kupic Vaga i wtedy zobaczyc co mi wyswietli...
[ Dodano: 07 Lis 2009 17:46 ]
Czy dwumas może byc przyczyna tego że od czasu do czasu nie chce zapalic ? Tak mi powiedział jeden mechanik. A dwumas chyba siedzi bo go słychac
od jakiegos czasu sytuacja powtarza sie codziennie... Dzis sprawdziłem czy paliwo jest w filtrze i było... ale przed tym troche go"chełtałem" może naleciało... nastepnym razem musze od razu sprawdzic czy paliwo bedzie w filtrze...
Chce kupic Vaga i wtedy zobaczyc co mi wyswietli...
[ Dodano: 07 Lis 2009 17:46 ]
Czy dwumas może byc przyczyna tego że od czasu do czasu nie chce zapalic ? Tak mi powiedział jeden mechanik. A dwumas chyba siedzi bo go słychac
Re: Od czasu do czasu nie chce zapalic
miałem tak, okazało się że przepustnica która znajduje się na przwodzie powietrza idącym od intercoolera do kolektroa ssącego zawieszała się w nie okresowych odstępach czasu. Gdy auto nie chciało odpalać, po kilku próbach z reguły się udawało. Zawieszenie tej przepustnicy spowodowane było nagromadzonym olejem który prawdopodobnie pochodził z turbiny, ale tego już nie ruszałem. Po wyczyszeniu jest idealnie. Polecam zajrzeć w okolice przepustnicy przed najpewniej kosztowną wizytą u "mechaniora".Marcin_ko7 pisze:Witam
pozdr
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 23:39 przez mrEd, łącznie zmieniany 1 raz.