Digy pisze:no ja wiem ze golf potrzebuje plusa wiec co mam zrobić z tym domykaniem szyb?
[ Dodano: 21 Kwi 2009 22:09 ]
a jeżeli chodzi o ten czujnik domykania drzwi to ten czujnik domykania drzwi (+) podłączyłem do brązowo białego a co mam zrobic z tym czujnikiem domykania drzwi (-) ??
W ogóle tego nie podłączać?
to nie jest czujnik domykania drzwi , tylko czujnik drzwi , czyli krańcówka , tam podpinasz minus , nie plus.
plus sobie zostaw wolny , chcąc zmienić plus na minus musisz dołożyć przekaźnik , jeden koniec cewki przekaźnika podłączasz do stałego plusa , i ten sam kabel podłączasz do rozwartych styków przekaźnika , a od drugiej pary styków dajesz kabelek na sterowanie zamka , czyli szary , do drugiego końca cewki podłączasz kabel minusowy z centralki , i tak właśnie zmieniasz minus na plus
[ Dodano: 23 Kwi 2009 08:00 ]
Digy pisze:Przepraszam jestem nowy na forum i dopiero się uczęq
A możecie mi powiedzieć gdzie znajdę ten "port odcięcia zapłonu" albo gdzie mam ten kabel podłączyć?
ten port odcięcia to jest prawdopodobnie dodatkowe urządzenie do centralki , tam jest przekaźnik , i dopiero wtedy ma to działać , ja Ci radze zrobić sobie jakiś ukryty wyłącznik do zapłonu lub pompy paliwa , jest to mniej awaryjne i trudniejsze dla złodzieja