Problem !!!! Nie pali na benzynie !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem !!!! Nie pali na benzynie !!!
Witam mam problem z odpaleniem autka na benzynie !!! jestem zmuszony do palenia auta bezposrednio na gazie. jak juz odpale na gazie przełaczam na benzyne i wtedy gasnie !!!! Jesli ktoś wie co trzeba zrobic i czego to moze byc wina bardzo prosiłbym o szybką odpowiedz. posidam MK IV 1.6 98. pozdro all
pewnie coś z pompką paliwa. ja tak miałem tylko że w Mk2. sprawdź bezpiecznik od pompki albo czy wogóle dochodzi prąd do niej i może dlatego nie działa albo przekaźnik od pompki albo po porostu skończył się jej żywot no chyba że jeszcze przewody do pompki. mam tylko tyle pomysłów. 

[img]http://img453.imageshack.us/img453/9449/kutno2ex6.jpg[/img]
Właśnie w sobotę pozbyłem się tego problemu tylko,że mój Golf był świeżo po zagazowaniu(dwa miesiące)i nagle też mi zaczął gasnąć na benzynie,po zresetowaniu kompa wszystko wracało do normy,ale tylko na dwa dni i problem znów się pojawiał.Podjechałem do gazowników poszperali i okazało się,że kabelek kórym się podpinali do sondy lambda po prostu był źle zlutowany,tzn,wcale nie był,po prostu odpadł i taka była oto moja przyczyna gaśnięcia na benzynie,komputer odczytywał błąd i wchodził w tryb awaryjny,ale może to być również padnięta sonda.