Demontaż ukrytego przycisku odcięcia zapłonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Demontaż ukrytego przycisku odcięcia zapłonu
Witam ! Posiadam golfa mk II diesla i mam w nim pewien patent tzn. ukryty guzki odcięcia zapłonu (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) i muszę go nacisnąć aby odpalić auto. Chciałbym to zdemontować ponieważ przeszkadza mi to. Czy może ktoś wie jak to się robi ?
proponuję iść od przełącznika po tych kablach aż do elementu, do którego są podpięte i całkowicie wyeliminować kable - w przyszłości nie będzie to nastręczać problemów w przypadku gdyby z czasem gdzieś te kable się przewały lub zaśniedziały a nie rzadko zdarza się, że o tym całkowicie zapomnimy i kolejnemu właścicielowi (lub nam samym) może to nastręczyć niepotrzebnych kłopotów i zmarnowanego czasu.
sprawdziłem i włącznik jest powiązany z alarmem ponieważ kabelki od tego włącznika prowadzą do jakiejś puszki na której pisze alarm a dwa następne kabelki wychodzą z niej ale już nie mogę dojść gdzie prowadzą. Oprócz tych dwóch kabelków które wchodzą i wychodzą do puszki podłączona jest również jakaś szeroka kostka z kablami. W takim razie jeśli wyłącznik jest powiązany z alarmem to muszę zdemontować cały alarm.