klimatyzacja syczy po wyłączeniu silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
klimatyzacja syczy po wyłączeniu silnika
Witam mam pytanko związane z klimą w Audi A4 TDI .Rok temu kupiłem to auto i za każdym razem kiedy gasiłem silnik syczała mi klimatyzacja ale chodziła normalnie chłodem wiało,no a teraz mi klima nie chodzi wogóle dmucha ciepłem jak normalny wentylator ale dalej mi syczy po zgaszeniu silnika, a syczy mi gdzieś tak po środku gdzie węze od klimy wchodzą do auta.czy to syczenie to jest normalny objaw czy po prostu gdzies sie rozszczelniło i ucieka gaz.
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 21:14 przez niedziwadek, łącznie zmieniany 1 raz.
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
- mg-maciek
- Ma gadane
- Kontakt:
nie do końca się zgodze - teść ma passata i po wyłączeniu klimy za każdym razem syczy i tak od 2 lat i nic sie nie dzieje więc jeśli chłodzi prawidłowo, brak wycieków to wygląda na to że tak musi byćdamian-ppp pisze:Wygląda na rozszczelnienie... Musisz niestety podjechać do jakiegoś serwisu Klimy, żeby sprawdzili...
przecież jeśli mamy włączoną klimę to kompresor pompuje i gdy wyłączomy silnik kompresor przestaje pompować ale w układzie jeszcze jest wyższe ciśnienie przed parownikiem niz za parownikiem (normalnie w układzie jest ok 16 atmosfer jeśli się nie mylę) i dopiero po wyrównaniu tych ciśnień przestaje syczeń - tak myślę na chłopski rozum bo fachowcem od klim nie jestem jednak to tłustym drukiem to fakt i prawda
pozdrawiam
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt: