AAZ kopci po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AAZ kopci po odpaleniu
Kiedy rano odpalam samochód puści sobie ostrego dymka i chwilkę parę sekund chodzi jakby nie na wszystkie gary. Co może być przyczyną?Czyżby filtr paliwa wymienić?
viewtopic.php?f=87&t=349007 Mój mk2 rost
To_mas pisze:a kiedy ostatnio był wymieniany ??gedeon77 pisze:Czyżby filtr paliwa wymienić?
polecam wymiane co roku przed zimą
wymień ten filtr i świece na początek a najlepiej to poszukaj już takich tematów jest od groma !
Ja preferuję wymianę tych elementów przynajmniej dwa razy do roku ( na wiosnę i zimę) przynajmniej filtr paliwa
[ Dodano: 20 Kwi 2009 08:02 ]
gedeon77,
jaki kolor dymu?
Filtr nie wiem kiedy był wymieniany ostatnio...bo samochód mam od pół roku i ja tego nie robiłem,napewno będzie wymieniony w pierwszej kolejności.
Odpala w miarę, 2-3 razy przekręci i już chodzi. Rzadko się zdarza że trochę więcej muszę pokręcić.
Co do koloru dymu to raczej szary...ale nie jestem pewien, zaraz jadę do pracy to spojrzę dokładnie.
Odpala w miarę, 2-3 razy przekręci i już chodzi. Rzadko się zdarza że trochę więcej muszę pokręcić.
Co do koloru dymu to raczej szary...ale nie jestem pewien, zaraz jadę do pracy to spojrzę dokładnie.
viewtopic.php?f=87&t=349007 Mój mk2 rost
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a wyobraź sobie ze niektórzy to wymieniają dopiero jak sie coś zje....arwam pisze:Ja preferuję wymianę tych elementów przynajmniej dwa razy do roku
bo świece u Ciebie to podstawa ! tylko nie sprawdzaj na iskrzenie bo to takie od dupe rozbićarwam pisze:na początek sprawdź czy wszystkie świece grzeją.
ja tak u siebie sprawdzałem wszystko iskrzy wkur sie kupiłem nówki i palił zawsze na dotyk bez żadnego poszarpywania !!