Paliwo w oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Paliwo w oleju
Od pewnego czasu zaczął ciężko palić jak nie zaplił za pierwszym razem to tylko drugi akumulator.
Na bagnecie zwiększył się stan oleju .Okazało sie ,że paliwo dostaje się do oleju. Zmierzyłem ciśnienie sprężania i dalej nic nie wiem zakładałem,że poszły pierścienie:
1 -14 bar,
2 - 15 bar
3 -15.50 bar
4 -15 bar
Jak jest zimny to lubi zgasnąć ,po ok 2 min chodzi w miare dobrze
Ktoś ma jakiś pomysł?
Na bagnecie zwiększył się stan oleju .Okazało sie ,że paliwo dostaje się do oleju. Zmierzyłem ciśnienie sprężania i dalej nic nie wiem zakładałem,że poszły pierścienie:
1 -14 bar,
2 - 15 bar
3 -15.50 bar
4 -15 bar
Jak jest zimny to lubi zgasnąć ,po ok 2 min chodzi w miare dobrze
Ktoś ma jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony wt kwie 21, 2009 08:05 przez Kinio73, łącznie zmieniany 1 raz.
- tattoo_men
- Mały gagatek
- Kontakt:
- tattoo_men
- Mały gagatek
- Kontakt:
spalinami nie śmierdzi,wysokie obroty są wporzo gorzej z wolnymi na początku gaśnie po ok. 2 min, chodzi ale nie równo jak włącze bieg i jak chcę ruszyć potrafi zgasnąć.
Sądzę jak przedmówcy że się zalewa ,ale nic nie było grzebane.Po prostu na drugi dzień miałem problemy z odpaleniem.
O który czujnik temp. pytasz? Mam ich troche
Sądzę jak przedmówcy że się zalewa ,ale nic nie było grzebane.Po prostu na drugi dzień miałem problemy z odpaleniem.
O który czujnik temp. pytasz? Mam ich troche
Ostatnio zmieniony wt kwie 21, 2009 00:31 przez Kinio73, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chcialbym cie martwic,nie dawno przechodziłem ten sam problem paliwo dostawalo mi sie do oleju jezdzilem od mechanika do mechanika okazało sie ze pierscienie przepuszczaja i sa do wymiany.Skonczyło sie na tym ze musialem kupic silnik bo remont mogł by mnie wyniesc nawet 3500zł na orginalnych czesciach.Oczywiscie nie sugeruje ci ze koszty moga byc takie same,wszystko wyjdzie jak ci rozbiora silnik.Ja kupilem uzywany silnik i jak narazie nie moge narzekac,chociaz koszt silnika+przekładka+filtry,oleje tez nie wyszedł maly bo 1700zł.Jestem zadowolony,pamietaj o tym ze jak paliwo dostaje ci sie do oleju to nie jezdził bym tym samochodem bo panewki cierpia na tym,bo olej juz nie ma tych własciwosci smarowania.Pozdrawiam
[ Dodano: 21 Kwi 2009 06:43 ]
dodam ze moim zdaniem kompresje masz dobra.Masz roznice miedzy cilindrami ale miescisz sie w normie.Przypadkiem nie zwiekszyło ci sie spalanie?
[ Dodano: 21 Kwi 2009 06:43 ]
dodam ze moim zdaniem kompresje masz dobra.Masz roznice miedzy cilindrami ale miescisz sie w normie.Przypadkiem nie zwiekszyło ci sie spalanie?