Kasowanie inspekcji.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przemas_82, jeśli ten sposób który opisałeś nie pomaga, to z poziomu VAG'a trzeba skasować:
[Wybór]
[17-Zest.wskaźników]
[Adaptacja - 10]
Kanał "02"
[Odczytaj]
Jeżeli wartość zapisana jest różna od zera to w zestawie wskaźników widnieje prawdopodobnie informacja o konieczności odwiedzenia serwisu
Teraz jako nową wartość należy wpisać: 0 (zero).
[Testuj]
Upewnij się, że sterownik akceptuje wprowadzoną wartość.
[Zapisz]
...i gotowe.
[Wybór]
[17-Zest.wskaźników]
[Adaptacja - 10]
Kanał "02"
[Odczytaj]
Jeżeli wartość zapisana jest różna od zera to w zestawie wskaźników widnieje prawdopodobnie informacja o konieczności odwiedzenia serwisu
Teraz jako nową wartość należy wpisać: 0 (zero).
[Testuj]
Upewnij się, że sterownik akceptuje wprowadzoną wartość.
[Zapisz]
...i gotowe.
spróbuj takPrzemas_82 pisze:Panowie proszę o pomoc od niedawna pali mi się inspekcja sewisowa i oczywiscie znalazlem na forum opis jak to skasowac ale nie dziala u mnie . Samochod golf IV z 98r czyli jestem w przedziale opisanym ponizej:
Golf/Bora 1997 – 99
INSP – Inspekcja
1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk A.
2. Włączyć zapłon.
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawiają się litery „OIL”.
4. Zwolnić przycisk A.
5. Wcisnąć i zwolnić przycisk A.
6. W polu wyświetlacza licznika przejechanych kilometrów pojawiają się litery „INSP”.
7. Obracać przycisk B w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie „---„.
W przeciwnym wypadku skasować wskazanie „OIL” z pola wyświetlacza jak wcześniej opisano.
Problem pojawia sie w punkcie 6, gdyż po wykonaniu wszystkich wcześniejszych czynnoscie nie pojawiaja mi sie litery INSP. A skasowanie wskazania OIL tez nie pomaga i co tu dalej kombinowac? Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
Inspekcja serwisowa - INSP
1. Wyłączyć zapłon
2. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X,
3. Włączyć zapłon,
4. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "service OIL",
5. Zwolnić przycisk X,
6. Wcisnąć i zwolnić przycisk X,
7. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "service INSP",
8. Obracać przycisk Y w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie "service _ _ _",
9. Wyłączyć zapłon,
Y-lewy
X-prawy
Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2009 00:23 przez Pioter9, łącznie zmieniany 1 raz.
pi:-)ter
- Przemas_82
- Ma gadane
Kilka godzin prób i błędów ale mam może komuś też się przyda. W moim przypadku jest tak:
2. Włączyć zapłon.
4. Zwolnić przycisk A.
5. Obracać przycisk B w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie „---„.
6. Wcisnąć i zwolnić przycisk A.
7. W polu wyświetlacza licznika przejechanych kilometrów pojawiają się litery „INSP”.
8. Obracać przycisk B w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie „---„.
Za pomoca vag'a wiem ze tez jest taka mozliwosc jednak ja mam jakies okrojone oprogramowanie i do niektorych funkcji niestety nie mam dostepu (kasowania inspekcji również)
2. Włączyć zapłon.
4. Zwolnić przycisk A.
5. Obracać przycisk B w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie „---„.
7. W polu wyświetlacza licznika przejechanych kilometrów pojawiają się litery „INSP”.
8. Obracać przycisk B w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie „---„.
Za pomoca vag'a wiem ze tez jest taka mozliwosc jednak ja mam jakies okrojone oprogramowanie i do niektorych funkcji niestety nie mam dostepu (kasowania inspekcji również)
Stary golfik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=654560&sid=66e1d1a566355ce7cec8160eed20ab37#654560 8)
Nowy golfik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=176755 :bigok:
Nowy golfik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=176755 :bigok:
-
- Ma gadane
to jest jakaś masakra poprostu ... hehehePrzemas_82 pisze:Kilka godzin prób i błędów ale mam może komuś też się przyda. W moim przypadku jest tak:
2. Włączyć zapłon.
4. Zwolnić przycisk A.
gratulacje za wytrwałość ... musiało to chyba trochę potrwać żeby do tego dojść
aczkolwiek zastanawiam się czy nie dałoby się tego jakoś uprościć ...
trzeba by VAG'ie robić aktywną inspekcję i potem znowu próbować kasować guzikami
witajcie
Przedewszystkim dziekuje koledze inek01 bo jak najbardziej u mnie sie sprawdzilo.
Było to u mnie pierwsze skasowanie pomimo ze auto z 2004 roku to tylko 16kkm.
Posiadam oczywiście wszelkie książki jakie daje vw ale tamtejsza instrukcja jest niekompletna i tylko myli szukajacego. DZIEKI RAZ JESZCZE
Przedewszystkim dziekuje koledze inek01 bo jak najbardziej u mnie sie sprawdzilo.
Było to u mnie pierwsze skasowanie pomimo ze auto z 2004 roku to tylko 16kkm.
Posiadam oczywiście wszelkie książki jakie daje vw ale tamtejsza instrukcja jest niekompletna i tylko myli szukajacego. DZIEKI RAZ JESZCZE
Bora 1.6 Rakieta :) ---> [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233964]04' borasik[/url]
- silveradrien
- Mały gagatek
u mnie ten patent nie pomógł,nie wiem dlaczego właśnie... posiadam pełny FIS a rocznik auta 99/00, musze spróbować przyciskami.Oli pisze:wchodzisz w instruments 17 - adaptation 10 wybierasz kanał 02 - i wpisz 0 (wykonanie servisu)
edit
kasowanie przyciskami zgodnie z instrukcją tu podaną dało efekt i service znikł, tak samo skasowałem u rodziców w alhambrze tdi 2001r.
Ostatnio zmieniony wt gru 15, 2009 22:11 przez silveradrien, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój Generation:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=273509
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=273509