szyba lewy tyl

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

safik25
Mały gagatek
Mały gagatek

szyba lewy tyl

Post autor: safik25 » ndz kwie 19, 2009 13:08

Witam otuż koledzy mam taki problem z otwieraniem szyby w drzwiach lewych tylny przy zamykaniu na samym końcu domknięcia jest taki metaliczny trzask dźwięk zdjalem tapicerkę by sprawdzić co się dzieje i tu zonk to (wygluszenie) jest nie tylko przykręcone do drzwi ale też jest przynitowana (chyba) do nich prowadnica szyby i nie mogę zobaczyć co sie tam dzieje może ktoś z Was mial podobny problem(lub wie jak (bezroznitowania do sie tam luknąć ) nie wiem czy roznitowanie prowadnic coś da wydaje mi się że linka (oile tam jest) przy domknięciu się napręża i uderza albo w drzwi lub to wygluszenie jest to typowy metaliczyny dźwięk proszę o pomoc bo trochę mnie to irytuje pozdrawiam

"Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżke, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop."

Awatar użytkownika
m@teusz
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: m@teusz » ndz kwie 19, 2009 13:25

a masz el szyby? jak tak to zeby to rozebrac musisz:
1 odkrecic silniczek szyb.2 sciag gumowe zaslepki(te okragle) i opusc szybe rekami tak zeby w tych otworach po zaslepkach pokazaly sie sruby mocujace szybe.3 popusc te srubki i wyciag szybe.4 odkrec sruby od zamka, sciag linke od klamki.5 odkrec sruby mocujace ta cala blache i mozna juz ja wyciagnac. oczywiscie trrzeba jeszcze po odpinac wszystkie potrzebne do wyciagniecia maczanizmu przewody.

Awatar użytkownika
paczu
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: paczu » ndz kwie 19, 2009 13:28

prowadnica jest przymocowana do tej blachy, nie trzeba jej demontować ale trzeba wypiąć szybę z prowadnicy, masz na dole otwór rewizyjny. jak opuścisz szybę to zobaczysz plastikową tulejkę a wewnątrz niej drugą, rozporową. żeby je wyciągnąć musisz najpierw wkręcić śrubę M5 w wewnętyrzną tulejkę i wyciągnąć ją a następnie M8 w zewnętrzną i też wyciągnąć. szybę ręcznie podnosisz do góry i przyklejasz taśmą do ramy drzwi. musisz jeszcze odkręcić zamek i zaślepkę wkładki klamki żeby odczepić linkę od klamki lub wypchnąć 3 kołki rozporowe, które mocują zamek do tej blachy i blachę zdjąć bez zamka

[ Dodano: 19 Kwi 2009 13:30 ]
m@teusz pisze:1 odkrecic silniczek szyb.2 sciag gumowe zaslepki(te okragle) i opusc szybe rekami tak zeby w tych otworach po zaslepkach pokazaly sie sruby mocujace szybe
po pierwsze nie trzeba odkręcać silniczka a po drugie szyba jest mocowana śrubami tylko w przednich drzwiach a kolega moa problem z tylnymi
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2009 13:32 przez paczu, łącznie zmieniany 1 raz.

safik25
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: safik25 » ndz kwie 19, 2009 13:42

aha rozumiem o co chodzi jutro się pewno za to zabiorę po pracy dzięki za podpowiedzi jak ściągnę napisze w czym byl problem pozdrawiam

"Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżke, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop."

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”