simering wybieraka skrzyni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
simering wybieraka skrzyni biegów
Witam. Mam golfa 1.4 benzyna 92r. Problem mój polega na tym ze auto nie przyszło ostatnio przeglądu bo cieknie olej ze skrzyni biegów. Byłem u mechanika powiedział że do wymiany jest simering zabieraka skrzyni biegów. Czy można to samemu wymienić i jak to zrobić. Proszę o jakieś odpowiedzi lub linki. DZIĘKUJE
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2009 10:58 przez lis85, łącznie zmieniany 1 raz.
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
Idzie to zrobić samemu i szybko. Zapewne masz skrzynie 085 5cio biegową. Przychodzą tam dwa typy simmeringów jeden o średnicy 24mm albo 30mm. Musisz zmierzyć jaki ma rozmiar zanim zamówisz nowy.Żeby sie nie motac w sklepie czy bedzie pasował. Ja wymieniałem u siebie ten o średnicy 24mm koszt 3.60 PLN. Wyciagniesz go małym płaskim śrubokrętem.
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
Dzięki, ale nie skorzystam z zaproszenia(poza tym za daleko). Szybko się ucze i myśle że samemu dam rade. Tu znalazłem jak zdemontować półoś http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... p%F3%B3osi Po co dawać mechanikowi 300 zł jak można samemu. pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego autka
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt: