Dziwne dźwięki z silnika...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

EmEmOs

Dziwne dźwięki z silnika...

Post autor: EmEmOs » czw sty 05, 2006 15:35

Witam!
Mam problem, z tej części która jest na zdjęciach dochodzi ostatnio dziwny stukot o dużej częstotliwości. Zaczeło się od tego żę jechałem samochodem po 2 tygodniowej przerwie(wtedy samochód stał w garażu) i po jakimś 1km zaczełą mrugac i pipczec kontrolka kontrolka oleju i samochód zaczął dziwnie głośno chodzic. zgasiłem silnik i po odczekaniu chwili znowu odpaliłem i zacząłem jechac po nastepnych 500m to sie powtórzyło zrobiłem to samo. lecz nie pomogło i postanowiłem wracac. Po przejchaniu kilometra wszystko ustało. Ale stukanie cały czas dochodzi z częsci na zdjęciach i częśc drga w rytm stuktów. Dodatkowo ostatnio podłożyłem pod miske oleju grzejnik na pare minut i od tamtej pory tłumik delikatnie "pluje" wodą. Co to za częśc i co sie moze dziac z autem?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » czw sty 05, 2006 16:03

to wina zimy jak pojezdzisz troche i dogrzejesz auto bedzie ok

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » czw sty 05, 2006 22:59

Bondas pisze:to wina zimy jak pojezdzisz troche i dogrzejesz auto bedzie ok
A ja to bym z kolega polemizował, bo gdyby to były mrozy typu -25 i kiepski olej to jeszcze OK, ale tak zimno nie jest a olej pewnie pół, albo syntetyk i jazda bez ciśnienia oleju może troszke uśmiercić silnik

paweu81
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

stuki w silniku

Post autor: paweu81 » pt sty 06, 2006 01:47

Czołem.
Najprawdopodobniej bedziesz miał problem z zaworem ciśnieniowym na pompie olejowej. Moze sie zacierać. Wtedy wystepuja stuki dosyc metaliczne noi sie zaswieca kontrolka. Moze byc to wina wyjechanych uszczelniaczy na zaworach. /za duza temperaturka . Cos czuje ze nieobejdzie sie bez mechanika. Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”