Radio po przekreceniu kluczyka przestaje działac.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Radio po przekreceniu kluczyka przestaje działac.
wiec od poczatku jadac do pracy wpadłem w mala wyrwe głebosci z 5-10cm blizej 5cm i radio przestało działac. nie wiedziałem co jest grane myslałem ze cos z radiem podłaczyłem pod stałe zasilanie w pracy i radio sprawne, poczatkowo bezpiecznik wygladał ok wiec nie drazylem jego tematu po przygladnieciu sie bardzo uwaznie dostrzeglem ze niby sie styka a jednak nie. wymieniłem bezpiecznik poczatkowo na 7.5A pozniej na 15A bo nie miałem 10A i nie dzialało podjechalem pod sklep i kupiłem 10A no i zalozylem wszystko poskładałem no i po przekreceniu kluczyka radio gasnie jestem w czarnej d...ziurze w druga strone ok ale zeby w tą....co to moze byc? pozdrawiam.
jeśli przedtem miałeś radio podłączone pod styk S , od stacyjki , czyli jak radio grało dopiero po przekręceniu kluczyka , to mogłeś od wstrząsu uszkodzić kostke stacyjki , podłącz obydwa kable zasilające radio , czyli czerwony i żółty pod jedno stałe zasilanie , zobaczysz co będzie , sprawdź jeszcze czy działa Ci piszczyk ostrzegający o wyłączeniu świateł , o ile go masz
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
miałem tak podpiete ze wystarczylo wlozyc kluczyk przekrecic do zapłony cofnac i chodziło bez ingerencji jak przekrecałem kluczyk zanikał dzwiek na sekunde i zalaczał sie na stale zasilanie - a teraz przekrecam do zapłonu chodzi, cofam chodzi przekrecam, auto chodzi - radio ciemno
radzisz podłaczyc obie opcje pod biało czerwony gruby kabel?
nie mam brzeczka.
radzisz podłaczyc obie opcje pod biało czerwony gruby kabel?
nie mam brzeczka.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
golf jest z przełomu ostatnich produkcji trójeczki 97/98 i ma funkcje dzieki której dziala radio bez załaczonego silnika i tak działa.....
powtórze problem wyglada tak
siedze przekrecam kluczyk auto pali - radio nie dudni
wyłaczam auto kluczyk w pozycji off auto nie pali - radio dudni.
Takze na kazdym postoju mógłbym słuchac radia a w trasie tylko mój traktorek.
stuki przy stacyjce sa nienaruszone
radyjko to kenwood kdcw 5141
próbowałem oba podłaczyc pod czerwono biały kabelek ale wówczas nic nie działało.
powtórze problem wyglada tak
siedze przekrecam kluczyk auto pali - radio nie dudni
wyłaczam auto kluczyk w pozycji off auto nie pali - radio dudni.
Takze na kazdym postoju mógłbym słuchac radia a w trasie tylko mój traktorek.
stuki przy stacyjce sa nienaruszone
radyjko to kenwood kdcw 5141
próbowałem oba podłaczyc pod czerwono biały kabelek ale wówczas nic nie działało.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzis po 9 poszedłem jeszcze pogrzebac podłaczylem odłaczajac 12 po zapłonie i podłaczyłem stale zasilanie z czerwono-białego grubszego przewodu i dziala caly czas choc wczoraj robilem to samo i nie chciało.....radio dziala cały czas przy włozonym panelu nie reaguje na zapłon bo jest odłączony a powiem szczerze ze sie przyzwyczaiłem to tego ze wyjmuje kluczyk i nie dziala.... moze marudze ale...... który to przekaznik?:>
Co z dodatkowego wyposazenia powinno byc niesprawne?
Co z dodatkowego wyposazenia powinno byc niesprawne?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2009 22:10 przez czerwony_spioch, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: