Panowie mam małe pytanie. W mojej golfinie trzaskają okropnie zaciski. Jadąc po nierównościach słychać tylko jeden wielki trzask. Wiem że to są klocki na 100% bo gdy nacisne delikatnie hamulec to hałas znika. W zaciskach mam dwie blaszki: jedną u góry , a drugą u dołu. Pare razy już rozbierałem te zaciski i wyginałem ów blaszki tak żeby lepiej amortyzowały ruch klocków podczas jazdy ale efekt był krótkotrwały.
Pytanie mam takie czy można te zaciski zamienić na zaciski z np. innej wersji golfa. Kumpel ma w 1.8 zupełnie innej konstrukcji zacisk i ma spokój z dziwnymi hałasami.
A może ktoś mi doradzi co zrobić z fabrycznymi żeby nie trzaskały.
Będe wdzięczny za wszelkie rady.
Trzaskające zaciski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
bo zapewne ma auto po sierpniu 94 i ma hamulce nowszego typu-girling,ty masz starego typu czyli vw IIŁukaszMan pisze:Kumpel ma w 1.8 zupełnie innej konstrukcji zacisk i ma spokój z dziwnymi hałasami.
a odnosnie twego problemu wszytsko jest na forum i było pisane nie raz skorzystaj z wyszukiwary tej na dole
- tympy mechanik
- Forum Master

- Kontakt:
w twoim przypadku blaszki nie pomogą trzeba wymienic te gumki co sa na prowadnicach zacisku takie z wkładką teflonową robiłem to kilka dni temu w 3 autach i jest po problemie koszt tych gumek na strone jakies 50 zł firmy ate
są tez gumki bez wkładki teflonowe taki unowoczesnione ktore polecam bo jest łatwiej założyć
oczywiscie trzeba wszystko dokładnie wyczyscic i prowadnice posmarowac tym smarem co dają w omplecie aby zacis przesówał sie lekko w tych gumkach 
- tympy mechanik
- Forum Master

- Kontakt: