przetarta linka od elektrycznej szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gelek82
Mały gagatek
Mały gagatek

przetarta linka od elektrycznej szyby

Post autor: gelek82 » pt kwie 17, 2009 22:58

Mam przetartą linkę od elektrycznej szyby od strony kierowcy.
Jeśli opuszczę szybę do końca to trzeba rozbierać boki i ręcznie podnosić ;)
Zauważyłem, że jest przetarta linka i nie chce się ślizgać w swojej koszulce.
Czy wymieniał ktoś kiedyś samą linkę?
Czy to możliwe? da się to normalnie rozebrać i wymienić? np. na linkę od roweru ;)

Awatar użytkownika
Alex_220
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Alex_220 » pt kwie 17, 2009 23:04

He he,,, ja miałem podobnie tylko, że linka się splątała. Rozbierałem cały silnik wraz z nawijkami linki i nic to nie dało. Ciężko dobrać właściwa długość linki. Szkoda nerwów i czasu z zakładaniem do drzwi i ponownym kombinowaniem. Lepiej kupić cały mechanizm. Przynajmniej ja tak miałem, bo u mnie sytuacja wyglądała tragicznie. Ale jako-tako ta część rozbieralna nie jest, choć jeśli masz czas i dużo samozaparcia to próbuj. Pzdrawiam :grin:

Nigdy nie pij kiedy prowadzisz, za dużo się rozlewa!!!

wojtekma
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: wojtekma » pt kwie 17, 2009 23:14

Alex_220 pisze:He he,,, ja miałem podobnie tylko, że linka się splątała. Rozbierałem cały silnik wraz z nawijkami linki i nic to nie dało. Ciężko dobrać właściwa długość linki. Szkoda nerwów i czasu z zakładaniem do drzwi i ponownym kombinowaniem. Lepiej kupić cały mechanizm. Przynajmniej ja tak miałem, bo u mnie sytuacja wyglądała tragicznie. Ale jako-tako ta część rozbieralna nie jest, choć jeśli masz czas i dużo samozaparcia to próbuj. Pzdrawiam :grin:
Kolega Alex_220 ma racje straszne kłopoty sa z sama linka i lepiej sie z tym nie meczyc... chociaz jezeli masz dużo czasu i stalowe nerwy to jest to możliwe. Według mnie poszukaj na allegro lub na szrotach używanego mechanizmu i załóż cały.Powodzenia :D

gelek82
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: gelek82 » pt kwie 17, 2009 23:17

dzięki panowie, jak się skuszę na rozgrzebanie tego do dam znać i to udokumentuje :)

i zastanawiam się jeszcze nad odcięciem wystających drutów z linki w miejscu przetarcia - może jakoś jej to nie osłabi ;)
Ostatnio zmieniony pt kwie 17, 2009 23:20 przez gelek82, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
M_A_N_I_E_K
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: M_A_N_I_E_K » sob kwie 18, 2009 19:28

gelek82 pisze:zastanawiam się jeszcze nad odcięciem wystających drutów z linki w miejscu przetarcia - może jakoś jej to nie osłabi
Słuchaj chłopaku nie ma co kombinować skad wiesz czy jak nie złożysz wszystkiego nie strzeli za tydzień i Ci np. szyba pęknie ja kupowałem ostatnio uchwyty do szyby (metalowe), z racji tego ze z linkami i szynami były o polowe tańsze niż same uchwyt to kupiłem wszystko jest na allegro :bigok:

dużo to nie kosztuje... 80pln

Awatar użytkownika
tympy mechanik
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tympy mechanik » sob kwie 18, 2009 22:08

ja zakładałem wiele razy linke od roweru i wszystko działa czasem był problem z zarobieniem odpowiedniej końcówki ale dałem rade wiec jest to możliwe ale jesli nie masz nażędzi to sobie odpuść :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”