Witam!
Mam problem, z tej części która jest na zdjęciach dochodzi ostatnio dziwny stukot o dużej częstotliwości. Zaczeło się od tego żę jechałem samochodem po 2 tygodniowej przerwie(wtedy samochód stał w garażu) i po jakimś 1km zaczełą mrugac i pipczec kontrolka kontrolka oleju i samochód zaczął dziwnie głośno chodzic. zgasiłem silnik i po odczekaniu chwili znowu odpaliłem i zacząłem jechac po nastepnych 500m to sie powtórzyło zrobiłem to samo. lecz nie pomogło i postanowiłem wracac. Po przejchaniu kilometra wszystko ustało. Ale stukanie cały czas dochodzi z częsci na zdjęciach i częśc drga w rytm stuktów. Dodatkowo ostatnio podłożyłem pod miske oleju grzejnik na pare minut i od tamtej pory tłumik delikatnie "pluje" wodą. Co to za częśc i co sie moze dziac z autem?
Dziwne dźwięki z silnika...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne dźwięki z silnika...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
stuki w silniku
Czołem.
Najprawdopodobniej bedziesz miał problem z zaworem ciśnieniowym na pompie olejowej. Moze sie zacierać. Wtedy wystepuja stuki dosyc metaliczne noi sie zaswieca kontrolka. Moze byc to wina wyjechanych uszczelniaczy na zaworach. /za duza temperaturka . Cos czuje ze nieobejdzie sie bez mechanika. Pozdro
Najprawdopodobniej bedziesz miał problem z zaworem ciśnieniowym na pompie olejowej. Moze sie zacierać. Wtedy wystepuja stuki dosyc metaliczne noi sie zaswieca kontrolka. Moze byc to wina wyjechanych uszczelniaczy na zaworach. /za duza temperaturka . Cos czuje ze nieobejdzie sie bez mechanika. Pozdro